Sport

2013.01.01. 19:14

A Sapa helytállt, de a Bécs győzött

Székesfehérvár – A Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapata az új év első napján Bécsben, a listavezető Vienna Capitals otthonában lépett jégre. A bécsiek voltak az esélyesek, és a bécsiek győztek.

Silye Sándor

Nagy a verseny az alapszakasz első helyének megszerzéséért a Vienna és a Zagreb legénységei között. A bécsiek egy ponttal vezetnek horvát vetélytársuk előtt. Ugyanekkora a viaskodása a legjobb hat közé kerülésért, és e harc két érdekeltje éppen a listavezetők ellen játszott tegnap. A Sapa Bécsben készült megnehezíteni a jelenlegi legjobb helyzetét, míg a Medvescsak Zagreb Znojmóban hajtott a két pont elcsípésére.

Nem sok hiányzott a bravúrhoz, az AV19 dicséretesen helytállt, még akkor is, ha az első helyezett győzött. A gond az, hogy a Sapa Fehérvár AV19 a legutóbbi csatájából négyet elveszített, és ez nagy hátrányt jelent! Ha a Ljubljana elleni két hazai meccsüket hozzák, még nem lenne nagy a baj, de nem  nyertek. Bécsben jól játszottak, az utolsó másodpercekig lehetőségük volt az egyenlítésre, de közvetlenül a vége előtt – nem először – üres kapus gólt kaptak.

Ami a mérkőzést illeti: első 10 percben két fehérvári emberelőnyt jegyezhettünk fel, a  másodikban helyzete volt a vendégeknek, de a házigazdák kapusa védett. A Vienna kezdeményezett többet, sőt, a 13. percben Rotter betalált, 1-0. A gól nem szegte a magyar játékosok a kedvét, Zaba kétszer is bravúrral hárított. A 18. percben Vas Márton lövésével szemben már tehetetlen volt, 1-1, ennyi is maradt az eredmény a szünetig.

A középső játékrész egy-egy kiállítással kezdődött, az osztrák csapat hamarabb kiegészült, és gyorsan kihasználta rövid emberelőnyét a 27 percben Fortier révén, 2-1. Kiegyenlített játék közepette teltek a percek, a 32-ben Kovács kiegyenlített, 2-2.  Nem sikerült döntetlennel kihúzni ezt a 20 percet, 6 perc múlva Blatny juttatta előnyhöz csapatát, 3-2.

A harmadik harmadban nagy erőket mozgósított a Sapa az egyenlítés érdekében,  bár volt lehetőségük a gólszerzésre, azonban nem volt szerencséjük. A végén Bálizs is lejött, előnyben támadhatott a Fehérvár, ám Olsson üres kapus gólt lőtt. Nem sikerült, de még van lehetőség a célba, az első hat közé éréshez!

A többi eredmény: Dornbirn-Salzburg 1-2, Znojmo-Zagreb, Graz-Linz 3-5, Innsbruck-Villach 2-4, Klagenfurt-Ljubljana 2-1.

A Sapa U20-as fiataljai Zágrábban 5-2-re győztek, a gólokat Sárpatki, Szabó, Kocsis, Reiter, Hamvai szerezte.

Vienna Capitals-Sapa Fehérvár AV19 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)

Bécs, 5100 néző, vezette: Erd, Piragic, Rakovic.

Vienna: Zaba – Bjornlie, Lakos (2), Fortier 1 (1), Gratton (1), Rotter 1 – Frase, Klimbacher (1), Olsson 1, Soares, Schiechl – Veideman, Schweda (1), Schlacher, Blatny 1, Keller (1) – Peter, Nador, Draschkowitz, Pinter, Voger, vezetőedző: Thomy Samuelsson.

Sapa: Bálizs – Orbán, Sille, Magosi, Metcalfe, Benk – Pratt, Durco, Bailey, Johansson, Banham – Hetényi (1), Horváth, Ladányi (1), Vas M. 1, Sofron – Varga, Hajós, Kovács 1, Sikorcin (1), Mihály, vezetőedző: Jan Neliba.

Kiállítások: 8 illetve 6 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!