Sport

2013.01.26. 10:16

A fehérvári jégkorongozók számára megmarad(ha)t az esély

Székesfehérvár - Túl vannak a csapatok a középső kör második fordulóján is a jégkorong EBEL küzdelmei során.

Silye Sándor

És bár még 8 forduló hátra van, de azért kezdenek kirajzolódni a válaszok a nagy kérdésre: kik játszanak majd az egyenes kieséses rendszerű szakaszban? A felsőház esetében ez nem kérdés, ott a pályaelőnyért és a könnyebb ellenfelekért viaskodnak, míg alul a tét az első két hely megszerzése, mert akik itt végeztek, csak azok játszhatnak a folytatásban. A többiek számára meg a 10 meccs után ér véget a 2012/2013-as szezon. A Sapa Fehérvár AV19 számára a hazai vesztes nyitány ellenére még maradt esély.

Magosi Bálint legutóbb Innsbruckban eredményes volt. Fotó: Koppán Viktor

A felsőházban a második fordulóban a Zagreb 5-4-re verte a Klagenfurtot, a bajnoki címvédő Linz 4-3-ra a Villachot, míg a listavezető Vienna 2-0-ra a Grazot. Fent nem sokat változott a helyzet az alapszakasz sorrendjéhez képet, amely az alábbi: Vienna 8 pont, Zágráb 5, Linz 4, Villach 3, Graz 2, Klagenfurt 1. Az valószínűsíthető, hogy a Vienna Capitals hazai pályán kezdheti a play-offot, ám a többiek helyzete még bizonytalan, bármilyen sorrend lehet a végén az első 4 között. A fehérváriak csoportjában két kör után az alábbi a helyzet: Znojmo 6, Ljubljana 5, Salzburg 5, Sapa 4, Innsbruck 2, Dornbirn 1 pont. Vas Márton és társai számára nyitott a lehetőség a további küzdelemre, hiszen akár egy győztes meccs nagyot lendíthet rajtuk a tabellán!

És akár már vasárnap este is megtörténhet ez! Mert a Red Bull Salzburg otthonában lépnek jégre a 17.30-kor kezdődő mérkőzésen Tokajiék. Ha nyernek a Salzburgot már biztosan megelőzik, és a többi eredmény szerencsés alakulása folytán akár még feljebb is kúszhatnak. A csapatra nagyon ráférne a siker, hiszen december 21 óta balszerencsével sújtott rossz sorozat van mögöttük. Tizenkét meccsnek csak a harmadát sikerült megnyerniük, ami nem mondható soknak. Igaz, úgy tűnik sokknak sem! Bár 3-2-re kikaptak a Ljubljanától a Raktár utcában kedden az újabb sorozat nyitányán, de pénteken 4-1-re verték Tirolban a HC Innsbruckot. Háromból háromszor nyertek hát az Olimpiai Jégcsarnokban. Eddig Salzburgban kettőből kétszer diadalmaskodott a Sapa, jó lenne, ha ezt a történetet tovább tudnák írni. Nyerhetnek, mert az a sor, amelytől leginkább vártuk az eredményeket, és nem igen kaptuk, remekelt Innsbruckban. A Kovács Csaba, Vas Márton Sofron István támadó trió a négy gólból hármat termelt, Vas kétszer, Kovács egyszer volt eredményes, míg a negyedik találat az első sorrá előrelépett ötösből Magosi Bálint nevéhez fűződik. Ha melléjük felzárkózik az a csapat, amelyben az EBEL egyik legtechnikásabb támadója, Frank Banham is megtalálható (legutóbb Durco, Pratt, Benk, Sikrocin, Banham összeállításban játszottak), akkor lesz esélyük Salzburgban. Kiélezett csaták várhatók hát minden fordulóban, amolyan ki, ki meccs lesz az összes párban, valamennyi játéknapon. Így ma is a Znojmo-Ljubljana, és a Dornbirner EC-Innsbruck összecsapásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!