Sport

2013.01.14. 18:03

A Fehérvár KC már a négy közé jutáson is gondolkodhat

Székesfehérvár - Eddig minden remekül alakul a 2013-as esztendőben a Fehérvár KC női kézilabda-csapatának a számára, Pal Oldrup Jensen együttese háromból három meccset nyert meg.

Bobory Balázs

A Fehérvár KC bizonyít... Úgy tűnik, a decemberi pauza jót tett a csapatnak, Pal Oldrup Jensen vezetőedző pedig hasznos edzésmunkával fárasztotta a lányokat. Az Európa-bajnokság miatt a norvég mesternek több hete volt, hogy az általa megálmodott taktikát még jobban "beleverje" a lányokba, a gyümölcs már a szilveszter előtti, Győr elleni hazai összecsapáson megmutatkozott, aztán elkezdődött az újévben a diadalmenet. Kevesen gondolták, hogy az FKC elhozza Érdről a két pontot, aztán Békéscsabán is sikerült a második félidőben vert helyzetből felállni és az izgalmas végjátékot megnyerni. Vasárnap a Köfém csarnokban is megmutatták Tilinger Tamaráék, mire képesek és mondhatjuk, hogy rendkívűl magabiztos győzelemmel örvendeztették meg a közönséget. A siker egyik fő letéteményese Szikora Melinda volt az FKC kapujában.

- Simának azért nem mondanám a győzelmünket, a szünet után volt bennem egy kis izgatottság, nagyon magunkra engedtük őket, amit nem lett volna szabad - értékelte a hatvan percet a hálóőr. - Szerencsére  azonban sikerült úrrá lenni az egyre  melegedő helyzeten, és végül valóban a vártnál könnyebben tartottuk itthon a pontokat.

Szikora Melinda teljesítménye kiegyensúlyozott ebben a szezonban (Fotó: Fási László)

Szikora nem csak a Vác ellen védett remekül, korábban is több kiváló meccse volt, kiegyensúlyozott a produkciója ebben a bajnokságban.

- Rengeteg munka van a produkcióm mögött - folytatta Szikora. - Feltétlenül ki kell emelnünk kapusedzőm, Sugár Tímea nevét, akivel fantasztikus együtt dolgozni, nagyon megtaláltuk a közös hangot. Évről-évre egyre több dolgot tudunk kijavítani a játékomban, ennek köszönhető, hogy ilyen teljesítményt tudok hozni. Emellett természetesen a védekezésünk kapcsán is el kell mondani, hogy nagyon szépen kezd összeállni, meg kell dicsérni a csajokat, nagyot küzdöttek a Vác ellen is.  Az utóbbi időben a hetesekkel meggyűlt a bajom, tavaly  erősségem volt a büntetők hárítása, nagyon jól ki tudtam állni, és úgymond bekorlátozni a lövő játékost,  én tudtam őt irányítani. Ez az őszi idényben valamiért nem ment. Úgy érzem, ma újra elkaptam a fonalat, és ez önbizalmat fog adni a következő mérkőzésekre is.

A sikerek meghozhatták az FKC étvágyát, amely a három győzelemnek köszönhetően már két pontra van csak a negyedik helytől.

- Azt tapasztalom, hogy  az őszi szezon mindig nehézkesen indul,  úgy tűnik, a mi csapatunk valamiért nehezebben áll össze, mint a többiek - így Szikora Melinda. - Mindig arról szól a tavaszi szezonunk, hogy óriásit hajrázunk a céljaink eléréséért. Most is volt pár gyengébb őszi meccsünk, az elhullajtott pontokat vissza kell nyernünk. Sorba jön néhány "kötelező" mérkőzés, BSE, Veszprém, Siófok, Debrecen. Amennyiben ezeket mind hozzuk, akkor helyünkre kerülhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!