Sport

2012.12.19. 17:13

Nosztalgiáztak, emlékeztek a Vidi "történelemírói"

Székesfehérvár - Pontosan 45 éve, 1967-ben megvalósult Székesfehérváron egy álom, a VT Vasas labdarúgó-csapata feljutott az NB I-es bajnokságba. Erre emlékeztek a játékosok szerdán.

Bobory Balázs

Hova vezethetne az első út egy ilyen jubileum alkalmával, mint a kapitányhoz, Bognár Ferenchez? Egy éve talán még a lakására indult volna az 1967-es csapat magja, azonban a fehérvári labdarúgás egyik legjobb játékosa az év elején elhunyt, így a társak  a Béla úti temetőben kezdték egész napos programjukat.

A Kű Lajos által vezetett társaság Bognár Ferenc sírja után a többi egykori, már az égi pályákra  távozott csapattag sírját is meglátogatta és mindenhol néma főhajtással adóztak emléküknek. A szomorú kötelesség letudása után természetesen az anekdoták, a régi meccsek felelevenítése és egymás ugratása lett a fő program, hiába idősödik egy futballista, lelkében mindig fiatal marad.

A VT Vasas 1967-ben feljutott csapatának tagjai Bognár Ferenc sírjánál emlékeztek először az elhunyt társakra. A képen balról Bobory Béla, Karsai László, Tímár Mihály, Kerecsényi Lajos, Burka Imre, Dudás József, Kerék József és a nap főszervezője, Kű Lajos

Szerencsére a város nem feledkezett meg az egykori dicsőséget hozó labdarúgókról, kora délután Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere fogadta a csapatot és édesapja emlékezéseire is támaszkodva köszönte meg  Tímár Mihályéknak, hogy kinyitották az élvonal kapuját a  fehérvári labdarúgás számára.

A kötetlen beszélgetés során az akkori Vidi villámgyors szélsője, Balogh Károly idézett fel néhány sztorit a csapat életéből, amely  még az olyan zsenge korú fiatalember arcára is mosolyt csalt, mint a polgármester. Kű Lajos, a jubileumi találkozó szervezője semmit nem bízott a véletlenre, a Városházán lezárult   programot követően a bazilikába vonultak az öregfiúk, ahol Horváth Imre főplébánostól kaptak némi lelki municiót, útravalót,  többen nem felejtették el megjegyezni, gyermekkorukban hol ministráltak, hiába, a nosztalgikus hangulat - ahogy az ilyenkor lenni szokott - egy pillanatra sem veszett el a megható nap során.

Az igazi sztorizás viszont igazán csak este kezdődött, a jubileumi vacsorán, ahol egy-egy pohár bor mellett ezer meg ezer meccsszituáció, győzelem elevenedett meg. A szép emlékű VT Vasas tagjainak Bobory Zoltán előadóművész szavalt, Cserta Gábor tangóharmónikázott, a megjelentekkel pedig együtt ünnepelt Kovács Ferenc, a Videoton FC tiszteletbeli elnöke is. Reméljük, öt év múlva is hasonló létszám jön össze...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!