Sport

2012.12.30. 18:04

Kicsit megrángatták az oroszlán bajszát

Az első félidőben ráijesztett a Fehérvár KC a Bajnokok Ligájára hajtó Győri Audi ETO csapatára, de a szünet után már érvényesítették a vendégek a papírformát.

Káldor András

Fehérvár KC – Győri Audi ETO KC 17-30 (10-11)

Székesfehérvár, 1100 néző

Vezette: Bonifert, Oláh

Fehérvár:SZIKORA – AZARI 3, EMBEROVICS 2, Tilinger 2, Horváth B. 1, Triscsuk 4 (3), Vaszari 1. Cs: Trimmel (kapus), NÉMETH K. 2, Siti E. 2, Németh N., Kuhinkó, Zsigmond V. Edző:Pål Oldrup Jensen

Győr: LUNDE HARALDSEN – ORBÁN A. 4, Tervel 1, Görbicz 4 (1), Löke 2, LEKICS 5 (1), Korsós 1. Cs:Herr O. (kapus),Kovacsics 2 (1), RÉDEI-SOÓS 4, Szepesi, Hornyák D. 1, Sirián 1, RADICSEVICS 5. Edző:Ambros Martín

Az eredmény alakulása: 6. p.: 5-2, 12. p.: 7-5, 18. p.: 7-9, 23. p.: 9-9, 28. p.: 9-11, 33. p: 11-14, 40. p.: 12-18, 46. p.: 14-21, 52. p: 17-24, 58. p: 17-28.

Kiállítások: 2 illetve 2 perc

Piros lap: Kovacsics (51. perc, Horváth B. lerántásáért)

Hétméteresek:4/3 illetve 5/3

 

A két Dunántúli csapat összecsapása hosszú évek óta rangadónak számít, annak ellenére, hogy a zöld-fehérek egészen más célokért küzdenek. Ha azonban valaki betéved a Köfém csarnok VIP termébe, akkor jóleső érzéssel nosztalgiázhat, hiszen a falakon elhelyezett relikviák között központi helyen van a sportnapilap 2005. május 23.-i számának a címlapja.

 



A fotón Tápai Szabina és Lőw Andrea ünnepli a győriek felett aratott EHF Kupagyőzelmet, amely azóta is a fehérvári klub legnagyobb sikere. Igaz ezt a Jégcsarnokban érte el a gárda, de az kétségtelen, hogy a „Köfémben” 2007. januárban nyertek utoljára a címvédő ellen. Kisebbfajta csodával ért fel az első félidő, mivel a fehérvári lányok nemcsak a játékrész feléig vezettek, hanem az elődök legszebb napjaira emlékeztető játékkal is kirukkoltak.

Szikora Melinda eksztázisban, tette ártalmatlanná a győri sztárok lövéseit, míg Emberovics Míra védekezésben nyújtott kiválót. Ambros Martin a vendégek mestere összevont szemöldökkel figyelte tanítványai vergődését, és 6-2-es FKC előnynél időt kért. Ez láthatóan jót tett a Rába-parti alakulatnak, mert utána szigorítottak védekezésükön, és szép fokozatosan feljöttek.

 



Döntőnek bizonyult, hogy Katrin Lunde Haraldsen lehúzta a rolót, a Fehérvár nyolc percig nem talált be, de így is csupán egyel vezetettek a szünetre.„Arra készültünk, hogy egy kicsit visszafogjuk a Győr rohanó játékát, különben nem hiszem, hogy bírtuk volna a tempójukat.” – mondta Tilinger Tamara az FKC irányítója. A pihenő azonban arra pontosan elég volt, hogy az ETO nagyobb fordulatszámra kapcsoljon, felvegye saját „üzemi hőmérsékletét”, mert innentől már nem volt kétséges számukra a meccs kimenetele. Ráadásul egyre többet hibáztak, elfáradtak a fehérváriak, és az 55. perc után már csak azért tudtak hajtani, hogy tízen belül maradjanak. Ez ugyan nem sikerült, de így is dicséret illeti őket az első félórában nyújtott teljesítményükért.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!