Sport

2012.12.16. 16:37

Jubileumi Orka-gála zsúfolt nézőtér előtt

Székesfehérvár - Nem volt üres hely az uszodai lelátón, olyan sokan voltak kíváncsiak a szinkronúszók gálaestjére.

Zsigó Ferenc

Szombaton este egy órás gálával ajándékozta meg az érdeklődőket a fehérvári szinkronúszó egyesület, az Orka SE  a városi uszodában. Az önkormányzat részéről  Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok védnökségével megrendezett gálán az egyesület növendékei, versenyzői bemutatták azokat a kűröket, amelyekkel az idei versenyeken szerepeltek.

Mindig öröm számomra, ha ilyen rendezvényen vehetek részt - mondta Östör Annamária megnyitó beszédében.

 

A leglátványosabb produkciókat természetesen a felnőtt és junior korú versenyzők (képünkön) mutatták be, de a kicsik is nagy tapsot kaptak (Fotó: Lovász Lilla)

Az Orka SE tizenöt évvel ezelőtt, 1998. március 22-én alakult, és már abban az esztendőben megrendezték az első karácsonyi gálát. A hagyományos rendezvény azóta sokak által kedvelt és várt színfoltjává vált a fehérvári sportéletnek.

Nem hagytunk ki egyetlen fontos versenyt sem - fogalmazott a szombati gála főrendezője, az egyesület edzője. - Ott voltunk az országos szövetség által megrendezett minden versenyen és a hazai klubok, egyesületek versenyein is. Minden korosztályban érmes helyezéseket értünk el. A korábbi évekhez képest jelentős előrelépés, hogy több nemzetközi versenyre is eljutottunk, ott voltunk Bécsben, Pozsonyban, és legutóbb Prágában - emelte ki a szakember.

Az egyesületnek 16 felnőtt és junior korú, ugyanennyi utánpótlás (13-15 éves)  és 24-25 gyermek korosztályú versenyzője van, a legkisebbekkel együtt közel százan járnak az edzésekre.

Amikor felnőtt korúak lesznek a versenyzőink, kirepülnek - fogalmazott az edző -, de sokan az egyetem mellett tovább folytatják a sportolást. Ilyen például egyik büszkeségünk, László Réka, aki a válogatott tagjaként részt vett az idei Eb-n, és kombinációs kűr kategóriában a kilencedik helyet szerezték meg.

Közel száz versenyzője, növendéke van a fehérvári  egyesületnek, mindenki rá sem fért a képre (Fotó: Lovász Lilla)

Molnár Andrea elmondta, hogy az egyesület és a Tóvárosi Általános Iskola együttműködése révén idén már a nyolcadik vízisport osztály indult az intézményben, jövőre ballagnak az első szinkronúszók. A 2013-as év egyébként is jelentős az egyesület életében, hiszen március 22-én ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Az Európai Úszószövetség (LEN) versenynaptárába is bekerült az Orka Kupa, amit 2013. március 9-10-én rendeznek meg Székesfehérváron.

 

Gyerekek a gyerekekért - ez volt a gála jelmondata már tavaly is. Idén másodszor ajánlották fel kis csomagjaikat a megyei gyermekotthon lakóinak az orkás gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!