Sport

2012.12.06. 17:44

Hoki: pénteken 19.15-től a Linz lesz a Fehérvári Ördögök vendége

Székesfehérvár - Iszonyatosan nehéz program első állomásához érkezett a SAPA Fehérvár AV19 együttese. A kék-fehérek ma, 19.15-kor a tavalyi bajnok EHC Liwest Linzet fogadják.

Káldor András

A Linz ellen idén százszázalékos mérlege van a Volánnak: egyszer idegenben nyertek szeptember végén 4-1-re, majd pontosan egy hónap elteltével Fehérváron 7-2-es vereségbe szaladtak bele a Fekete Szárnyak. A Felső-Ausztriai gárda jelenleg a tabella 3. helyén tanyázik, ám mindössze két ponttal gyűjtöttek többet, mint a fehérváriak, így egy hazai siker esetén akár helyet is cserélhetnének. Az utóbbi időben egyre több szerephez jut a Volán első sorában Benk András, legutóbb Dornbirnban hivatalosan kétszer is feliratkozott a góllövők közé.

 

Benk András és sortársai egyre több szerepet kapnak Jan Nelibától, a Sapa Fehérvár vezetőedzőjétől (Fotó: Fási László)

- Igazság szerint ez a duplázás nem valós, mert az első gólnál Sille Tamás ért bele utoljára a korongba, de valamiért nekem írták be  - ismerte el Benk. -  Sajnos nem tudtunk nyerni, annak ellenére, hogy biztosan vezettünk, de sok kiállítást kaptunk, a végén, pedig szerencsétlen gólt kaptunk  a szétlövésben. Nagyon küzdős, és gyors meccset várok, bízom abban, hogy nyerünk, mert azok közé az együttesek közé tartoznak, akiket már nem is egyszer elkaptunk. Keményen készültünk a  héten, mindent megteszünk az újabb győzelemért. Annak pedig külön örülök, hogy most indul be igazán a bajnokság, mert többet játsszunk, mint amennyit edzünk - hangsúlyozta a szélső.

Benk András persze már gondol a folytatásra is:
- Az utóbbi időszakban is igen feszített programunk volt már, szerencsére abból jól jöttünk ki, és elég sok pontot tudtunk hazahozni. Remélem, hogy a karácsonyi túrák is ilyen sikeresen fognak majd végződni. Ez sem lesz könnyű, de az elmúlt években már erre készültünk.

Az  azonban biztos, hogy nem lesz egyszerű annak ellenére sem, hogy a Sapának jól megy a Linz ellen az utóbbi időben. Vasárnap a vendégek a Ljubljanát verték meg otthon 4-1-re, ott Brian Lebler vitte a prímet, a 191 cm 24 éves támadó eddig a 6. a góllövőlistán, 26 meccsből 16 góllal. Azonban korántsem ez a legnagyobb szenzáció a kék-feketék háza táján, hanem Shawn Matthias leszerződtetése. A Florida Panthers kanadai csatára az idei EBEL-ben a 16. tengerentúlról igazolt játékos az NHL-es lockout miatt. A 24 éves, 2008-ban junior világbajnoki csapattag mindenesetre úgy nyilatkozott, hogy nem esett ki a játékból, és még soha nem volt karrierje során olyan jó állapotban, mint most. Ne feledjük, vele is számolniuk kell a Fehérvári Ördögöknek, akik ezúttal is várják a szurkolókat, hogy ismét telt ház előtt, természetesen együtt  örülhessenek egy újabb sikernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!