Sport

2012.11.20. 15:00

Vívóink bronzérmei

Szolnok - A hétvégén került megrendezésre az utánpótlás leány és fiú vidék bajnokság, újonc és serdülő korcsoportokban. A Székesfehérvári Vívó SE képviseletében hét fiatal próbált szerencsét.

Matók János

A fiúknál Kisari Péter, Jenőfalvi Ádám, Kiss Ádám, Szücs Dániel és Zarándok Levente, amíg a lányoknál Kovács Flóra és Török Karola képviselte a Székesfehérvári Vívó SE-t. A Véső úti vívóteremben pénteken először a fiúk, majd egy órával később a lányok, aztán  a csapatok léptek pástra. A csoportküzdelmeket követően, a megszerzett rangsor szerint egyenes kiesésben folytatódott a verseny. A fiúknál Kiss, Szücs és Zarándok is a nyolcas döntőbe jutásért kapott ki,  mindannyian egy-egy balkezes vívótól 10-9-re. Zarándok végül a 9., Szűcs a 10., Kiss a 20., Kisari pedig a 22. helyen fejezte be. A lányoknál az egyedül induló Török Karola végig győzelmeket aratva jutott a döntőig, ahol a végső győztestől szenvedett vereséget, nem jutva a nagydöntőbe, így az első nap egy bronzérmet szereztek a fehérváriak. Csapatban a fiúk kikaptak a nagydöntőbe kerülésért,  és a negyedikek lettek, miután a bronzmeccsen kikaptak a Békéscsabától.

Szombaton az újoncok léptek pástra, ahol a fiúknál Szűcs a nyolcas döntőbe került,  és ott a 8. helyet szerezte meg. A lányok, Kovács és Török a legjobb négyig menetelt mindenkit verve,  de ott megálljt parancsoltak nekik:  Töröknek a végső győztes szombathelyi Szabó Viktória, amíg  Kovács a második helyen végzett,  Egerszegi Alexandrától,  a Diósgyőri VE versenyzőjétől kapott ki. A lányok így  két bronzérmet szereztek. A fiúk, Jenőfalvi, Szücs, Zarándok és Kiss a csapatversenyben a nagy döntőbe kerülésért kaptak ki, de a 3. helyért megverték a Debrecen csapatát. A második nap három 3. hely,  és egy döntős 8. hely volt a mérleg.

Az újonc fiúcsapat a 3. helyen végzett, balról jobbra: Zarándok, Jenőfalvi, Szücs, és takarásban Kiss (Fotó: SZVSE)

Vasárnap - az éremesélyek ellenére - anyagiak hiányában az egyesület már nem tudta elutaztatni a versenyzőit. A serdülők között azok indultak el, akiket a szüleik tudtak elvinni Szolnokra. Kovács végül a nyolcas döntőbe került, ott viszont a legjobb négy közé kerülésért kikapott,  így az 5. helyen fejezte be. Az elutazott fiúk nem jutottak be a legjobb nyolc, sőt a legjobb 16 közé sem. Az ott levők csapata végül a 6. helyen zárt.

- Sajnálom a vasárnapot, hiszen az éremesélyes versenyzőinket nem tudtuk elutaztatni, a most kapott önkormányzati  támogatás ezt, sajnos nem teszi lehetővé. Mint ahogy a jövő évi versenyeken való indulásunkat is veszélyezteti, hiszen a versenyengedélyeket se tudjuk kiváltani, kifizetni jövőre, ha terembérletet is akarunk fizetni. Gratulálunk a nálunk sokkal gazdagabb kluboknak, akiknek hasonló eredményeik vannak, és olimpiai sportágak... - nyilatkozta kissé "cinikusan" a klub  elnöke, Mórocz György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!