Sport

2012.10.16. 16:35

Vívás: Kovács Flóra a 6. helyen végzett

Derecske - Múlt hétvégén rendezték meg az utánpótlás korosztály 2012-2013-as Olimpici Grand Prix nemzetközi versenysorozat első viadalát, a lány és fiú párbajtőr fegyvernemben.

Matók János

A Székesfehérvári VSE párbajtőrözőit a fiúknál, gyermek korosztályban a 78 induló között a tavalyi ob  6. helyezettje, Zarándok Levente és Kisari Péter, amíg a lányoknál 52 induló között Török Karola képviselte. Az első nap az esélyesek közé számító Zarándok és Török a csoportküzdelmeken simán, vereség nélkül jutott tovább, amíg a teljesen újonc, az első versenyén szereplő Kisari biztató vívást produkált és 4 győzelmet is szerzett. Az egyenes kiesés során a nyolcas döntőbe jutásig semmi probléma nem volt, azonban ott érthetetlen módon Zarándok és Török is leblokkolt és nem jutott a fináléba. Zarándok így a 14., Török a 11. helyen, Kisari pedig az 59 helyen végzett. Az újoncok versenyében a küzdelmeket a lányoknál az országos bajnok Kovács Flóra, valamint Török Karola, a fiúknál Jenőfalvi Ádám, Zarándok és Kisari kezdte el. Kovács és Török is jól vívott a csoportküzdelmekben, csak egy-egy vereségük volt. Kovács az egyenes kiesés során a nyolcas döntőbe is bekerült, amíg ez Töröknek nem sikerült, a 14. helyen zárt. Kovács a legjobb 4 közé kerülésért a veretlen román Predescuval került össze, és 15-13-ra kikapott. Az első végül Predescu lett, megelőzve az ukrán Varfolomeyevát, és a szintén román Beneát, amíg Kovács a 6. helyen végzett. A fiúknál Jenőfalvi a 22., Zarándok a 35., Kisari pedig a 64. helyen fejezte be a viadalt.

"Kovács az első saját korcsoportos, komolyabb versenyén nem vívott rosszul, ám  a sorsolás nem neki kedvezett, végezhetett volna előrébb is, de ez is nagyon szép eredmény. Flóra tavaly itt 13. lett, tehát már most előrébb vagyunk, és ez bíztató" - mondta Szabados Zsolt vívó szakedző.

Serdülő korosztályban, a lányoknál szintén Kovács és Török, a fiúknál Jenőfalvi és Zarándok lépett pástra.  Kovács a nyolcas döntőbe jutásért kapott ki egy nálánál kétszer nagyobb szerb versenyzőtől 15-13-ra, Török a legjobb 16 közé került, de ott egy román versenyző megverte, Jenőfalvi a 32 között zárt,  Zarándok pedig a harmadik napi versenyzésben elfáradt, és nem sikerült a 32 közé kerülnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!