Sport

2012.09.03. 15:14

Fehérvári ökölvívók is ringbe léptek Groznijban

Nemzetközi ökölvívó tornát rendeztek az oroszországi Groznijban, Csecsenföld fővárosában, ahol 18 nemzet összesen 128 sportolója lépett a kötelek közé. Hazánkat az olimpia után a B-válogatott képviselte, soraiban több fehérvárival.

Matók János

A csapat egyik edzője Turós Arnold volt, a Varkocs György Box Club szakvezetője, a másik a legendás Hranek Sándor, amíg a ringben a szintén varkocsos 75 kilós Grabecz Ádám, valamint a Fehérvári Vasas SC színeiben a 69 kilós Görbics Gábor szerepelt.

- A 18 nemzet közül csak négy képviselte magát a B-válogatottjával, a többi az első sorát szerepeltette. Igen erős torna volt, a többi között a hazaiak mellett a kubaiak, az ukránok is emelték a színvonalat – kezdte értékelését Turós Arnold. – Ami az eredményeinket illeti, a 64 kilós Herczeg József (a Hranek BC tagja) nagyon jól bunyózott, de 8-5-ös pontozással kikapott ukrán riválisától. A 69 kilós Görbics egy nagyon hajtós összecsapáson kapott ki a technikás bolgár ellenfelétől, akire nem tudta ráerőltetni az akaratát. A 75 kilós Grabecz az utolsó itthoni edzésen összefejelt klubtársával, és felszakadt a szemöldöke. Mindez az utolsó pillanatban történt, amikor már a névsoron nem lehetett változtatni, Ádám vízuma is készen volt, ezért kiutazott a tornára. Ahol a torna orvosa is engedélyezte, hogy ringbe lépjen. Egy hazai, csecsen ellen kezdett, de egy ütéstől Ádám sebe szétnyílt, ezért feladtuk a mérkőzést. Ellenfele egyébként végül a második helyen végzett. A 81 kilóban a győri Lányi Vitalij sajnos az első menetben döntő fölénynel kikapott egy kazah fiútól, amíg a 91 kilós Kálmán Attila (Tápiómente BC) pontozásos vereséget szenvedett moldáv ellenfelétől. Hasznos tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, a fiúk belekóstolhattak a nemzetközi légkörbe. A biztonsággal nem volt gond, nagyon ügyeltek ránk a helyiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!