Sport

2012.07.18. 17:23

VVSI: kajakos Eb-ezüst

Agárd - A VVSI kajakosa szép sikert ért el: Szilágyi Anett az MTK-s Somogyi Szilviával párban ezüstérmet szerzett az ifi Európa-bajnokságon.

Silye Sándor

Szilágyi Anett (edzője: Csonka Zsolt, nevelő edzője: Pálinkás János) három éve alkot párt fővárosi társával, Anett kereste meg Szilviát, hogy versenyezzenek együtt. Útban Portugália felé a fárasztó repülőúton azt tervezgették, miképp is győzhetnének. Csakhogy a selejtezőkben elért 9. helyük kissé visszavetette reménykedésüket. Aztán...

– Eleinte sok minden szokatlan volt, a víz is keménynek tűnt. A pénteki selejtező után a vasárnapi fináléig megszoktunk mindent, és végül a második helyen értünk célba. Rettentő boldogok voltunk, az aranyérem lehetőségét a sikertelen rajt vette el tőlünk – mondta a VVSI versenyzője.

Akit a hogyan továbbról is faggattam. Itthon voltak már korábban szép egyéni sikerei, párban is sokszor állhatott társával a dobogón, annak a tetején. A lány szerényen fogalmazott a jövőjét illetően, végül kértem, bökje már ki: célja lesz az olimpia...

– Igen, mint minden sportolónak nekem is álmom ez. De egyelőre még csak mindig az előttem álló feladatokra koncentrálok. Arra, hogy jövőre esélyesként nyerjük meg az ifjúsági Eb-t, majd az U23-as korosztályban is eredményesek legyünk.

– Anett kislány kora óta keményen dolgozott a fárasztó, gyilkos edzéseken. Sikerével oda ért, ahol méltó helye van – vélte a kajak-kenusok (másik) edzője, Harmati Orsolya.

Kovács Zoltán, a VVSI sportigazgatója szerint: – Fontos számunkra, ezért kiemelten figyelünk arra, hogy fiatal tehetségeink ne égjenek ki már korosztályos versenyző korukban. Így nem hajszoljuk az eredményeket esetükben, bár Anett sikere örömteli. Tóth Dávid pedig készül az olimpiára, egyik tagja a K-4-esnek az 1000 méteres távon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!