Sport

2012.07.08. 17:00

Vár alatti évadzáró a vívókkal

Csókakő - A hagyományoknak megfelelően Csókakőn, a vár alatt tartották a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület sportolói és a szülők évadzáró-évértékelő közgyűlésüket.

Bobory Balázs

Az értékelésen elhangzott, hogy az egyesület megalakulása óta nem volt ilyen sikeres éve, a legtöbb kiemelkedő eredményt most sikerült elérni. Az egyesület elnöke,  Mórocz György büszkén adta át a díjakat és okleveleket a kiemelkedően szereplő versenyzőknek.  Kovács László lett az év férfi versenyzője, melyet az egyéni senior Európa-bajnokság 3. helyezésével érdemelt ki. Ez a megye eddigi legkiemelkedőbb vívó eredménye.

A fiúknál Szarvas József részesült díjban kiemelkedő teljesítményéért, ő a junior országos bajnokságon a 3. helyen végzett, míg a felnőtt ob-n a 8. helyet szerezte meg. Ezzel a teljesítményével kivívta a válogatott kerettagságot és Világkupa-versenyen is részt vehetett.

A lányoknál a legeredményesebb vívó Hetei Tünde lett, aki az előző hétvégén, a vidékbajnokságon,  Veszprémben 3. helyezést ért el, míg egy héttel korábban a Savaria Kupa Nemzetközi Versenyen az 5. helyen zárt. A legtöbbet fejlődő vívók is elismerő oklevelet kaptak, ők Máriási  Fanni és Kundl Arnold voltak. Máriási Fanni több versenyen is dobogós helyen végzett a gyerek korosztályban.

A legifjabbak között a legtehetségesebb reménység, Gál Zsófia és Mucs Mihály részesült még oklevélben. A legjobb edzésmunkáért is díjazás járt, melyet Hetei Tünde vihetett haza. Az egyesület a megjelent támogatóknak is megköszönte ez évi segítségüket, majd közösen elfogyasztották a bográcsban főtt székely káposztás bablevest, majd kellemes szórakozás után vettek búcsút egymástól.

A gyerekekre az augusztusi agárdi edzőtábor vár, míg az egyesület vezetősége elkezdte szervezni a pákozdi csata országos kadett párbajtőr emlékversenyt, amelyet 2012.  szeptember 27-én bonyolítanak le, az ünnepi rendezvények keretében, az Alba Volán vívótermében. Az egyesület továbbra is várja szeptembertől a vívás iránt érdeklődő gyerekeket a Kodály Zoltán Általános Iskola  és Gimnázium tornatermében kedden, csütörtökön és pénteken este 6-9-ig.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!