Sport

2012.06.23. 18:27

Sztárok az aszfalton

Székesfehérvár - Két évvel ezelőtt csak egy jó ötletnek tűnt, mára hagyomány lett belőle.

Bobory Balázs

A Mancz utcai grundon felnőtt futballisták, jó barátok immár harmadszor találkoztak, hogy a régi meccsek helyszínén, a panelházak övezte bitumenes pályán felelevenítsék a régi emlékeket és futballozzanak egy jót.

Ebben az esztendőben a főszervező, korábbi magyar gólkirály, Tiber Krisztián édesapja, a válogatott Tiber László jóvoltából egy sztárvendég végezte el a kezdőrúgást: a színművész Bajor Imre szívesen vállalta a feladatot, majd a meccs utáni sörözés alkalmával jó néhány poénnal nevettette meg a társaságot.

A pálya mellett ott voltak a Vidi nagy öregjei, Kerecsényi Lajos, Fister Ferenc, Bobory Béla és Horváth Gábor, az aszfalton pedig a fiatalabbak: többek között Tiber Krisztián és öccse, Tiber Szabolcs, Kerecsényi Tamás, Poór András, Strommer Miklós, Füzesi Balázs, Jankovics Zsolt és Lukács László. Gólgazdag, nagy csatát láthatott a mintegy ötvenfős közönség (plusz az ablakokból figyelők), végül a Tiber Krisztián vezérelte csapat nyert éppen Töfi góljával 7:6-ra.

– Igazán örülünk, hogy enynyien, minden feltétel nélkül vállalják, hogy eljönnek focizni. A gyerekkorunkat töltöttük itt, rengeteg élménnyel gazdagodtunk, és a barátságok sem koptak meg. Úgy tűnik, hagyomány már a Mancz utcai foci, amelyet természetesen jövőre is megrendezünk – mondta Tiber Krisztián. A rendezvény zárásának időpontjáról nincsenek információink, a hírek szerint sötétedés után még együtt volt a csapat a Fórum tér egyik presszójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!