Sport

2012.06.05. 08:17

Behódoltak a Katonák is

Székesfehérvár - Sima győzelemmel mutatkozott be második otthonában a számos székesfehérvári játékost is soraiban tudó Dunaújváros Gorillaz. Ezúttal a Szolnok gárdája hajtott fejet.

Szabó Szabolcs

A Divizió I-es amerikaifutball bajnokságnak vegyes csapattal vágott neki a megye tojáslabdás társadalma. A Dunaújváros Gorillaz és a Székesfehérvár Enthroners legjobbaiból álló gárda az indulás előtt a bajnoki trófa elhódítását tűzte ki céljául. Az alapszakaszban ennek megfelelően szerepelt a megyei válogatott, hiszen mind a négy mérkőzését megnyerte. A szombati, székesfehérváron rendezett derbinek egyetlen kérdésre kellett választ adnia: makulátlan mérleggel lép-e tovább a rájátszásba a Gorillák nevén versenyző egylet.

A KÖFÉM rugby pályáján az a Szolnok Soldiers próbálta megállítani a megyei hengert, amelyik múltjához képest igencsak gyenge szezont produkált. A Gorillaz gárdájának az eredményesség mellett a tetszetős játékra is ügyelnie kellett, hiszen az idény során először játszottak a második otthonukként is aposztrofálható Fehérváron. Az elvártnak megfelelően a Gorillák magabiztos, olykor tetszetős játékot mutatva gyűrték le a lelkes, ám  nagy zakót begyűjtő Szolnok Soldiers csapatát. A vendég katonák e vereséggel a csoport utolsó helyén végeztek.

A tetőn pedig a házigazdák uralkodnak, akik öt meccsből ötször nyertek, így kipárnázott székben várhatják ellenfelüket. A mieink számára a bajnokság az elődöntőben folytatódik majd, június 30-án, hazai pályán. A Gorillaz játékosai bizonyára kettőzött erővel készülnek a folytatásra, hiszen tavaly is remek mérleggel zárták az alapszakaszt, ám akkor az elődöntőben a Békéscsaba Raptors megtréfálta a házigazdát, akik így búcsút mondhattak döntős álmainak. Itt az alkalom, lehet javítani! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!