Sport

2012.06.02. 18:50

Ádám és Tián újabb győzelme

A 46. Mecsek-ralin, a 8-as kategóriában a fehérvári Matók Ádám, Szabó K. Tián duó, akár csak a Bükfürdő-ralin, ezúttal is magabiztosan győzött. Pedig bőven volt kalandokban részük, de túltették magukat a nehézségeken.

Matók János

Nem tűnt túlságosan nyugodtnak, de inkább talán csak az egészséges drukk dolgozott Matók Ádámban, a Honda Civic Type R versenyautó pilótájában, aki a második első osztályú rali ob-futamára készült pénteken. Ez volt a Mecsek-rali, amely ráadásul két éjszakai, kőkemény gyorsasági szakasszal kezdődött el. A kezdeti ideskedés aztán azonnal elmúlt, a s navigátorával, Szabó K. Tiánnal együtt nagyszeűen produkáltak: már az első két gyors után 3 és fél perces előnyre tettek szert a 8-as kategóriában.



Az ellenfelek, de a nevesebb versenyzők is egyaránt gratuláltak már éjfél után, a szervízparkban a duó tagjainak kiváló teljesítményükhöz. Pedig már akkor kiderült, s ez csak a csapat tagjai tudták, hogy volt némi műszaki gond a géppel, amelyet a kétkerekes autók között még így is a 3. helyre tudtak bevinni Németh "Szelep" Péter és Ollé Sasa mögött, akit ráadásul a egyik gyorson 7 másodperccel meg is előztek. A probléma a szombati negyedik gyorson jelentkezett, az orfűi 28 kilométeres szakaszon, amikor az autó nem húzott kellően, ráadásul egy csúnya defekt miatt közel 6 percet bent hagytak.

Így a 8-as kategóriában 30 másodperces hátránnyal a 2. helyre estek, amíg a kétkerekűeknél többen is megelőzték őket. Ám a pilóta és navigátora nem hagyta magát, a következő körben, Alsómocsolád után a hátrányukból 2 perces előnnyel vették vissza az első helyet, amelyet a verseny végéig meg is tartottak. Két futamból két győzelem az első osztály újoncától, erre mondják, nem semmi teljesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!