Sport

2012.04.19. 11:17

Kreitl Viktória meg sem állt az aranyig

Gánt - A nevezetes dátum, április 14. ünnepként vonult be a gánti Vértesi Tömegsport Egyesület történetébe a diák-olimpiai aranyéremmel.

Matók János

A hazai Shinkyokushin Szervezet április 14-én  rendezte meg Szeghalmon, testvédős szabályrendszerben a kyokushin karate országos diákolimpiai döntőjét.   A selejtezők során a Vértesi Tömegsport Egyesület 10 versenyzője kvalifikálta magát az eseményre. Már önmagában ez is szép teljesítmény, ha figyelembe vesszük, hogy szakmai szempontból ez a rendezvénysorozat  Magyarországon a sportág csúcsát jelenti, az   utánpótlás korcsoportban, ahol  minden komoly kyokushin karate szervezet képviselteti itt magát. Híres klubok,  neves mesterek, ügyes és tapasztalt harcosok,  parázs küzdelmek jellemzik a sorozatot, melynek záróakkordja volt a szeghalmi döntő.   A kitűnően sikerült felkészülés után, Sensei Mátó Katalin és Senpai Bőke Béla tanítványai nagyszerűen megoldották az előttük álló feladatokat és remek küzdelmekben tettek tanúbizonyságot arról, hogy helyük van az élmezőnyben.  
Eredmények, Kreitl Viktória: női ifjúsági  60 kg diákolimpiai aranyérem;  Nagy Nikolett: női serdülő  +58 kg ezüstérem;  Krainhoffer Tamás: serdülő +74 kg ezüstérem;  Fekete Gergely: gyermek II. korcsoport 52 kg bronzérem.  Mellettük  dicséretet érdemel még Dezső Kata és Palman Viola, akik csak alig  maradtak le a dobogóról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!