Sport

2012.03.26. 12:57

Floorball: MEFOB-döntő Dunaújvárosban!

Dunaújváros - A hétvégén rendezik meg a Dunaújvárosi Főiskola Campus Arénájában a 2011/2012. tanév Magyar Egyetemi - Főiskolai Bajnokság floorball-döntőjét.

feol.hu

A program célja a sportág népszerűsítése, valamint versenyzési lehetőség biztosítása. Intézményenként egy csapat (lehet vegyes csapat is), a szabályoknak megfelelően 5+1-es felállással (maximum 13 fő) vehet részt a bajnokság döntőjében.

Összesen 15 felsőoktatási intézmény adta le nevezését, közülük fog eldőlni vegyes lebonyolítási rendszerben, hogy ki nyeri a Magyarország 2011/2012. évi MEFOB floorball bajnoki címet. A további dobogós helyezettek szintén kupa és érem díjazásban részesülnek.

A Dunaújvárosi Főiskola Campus Arénájának megépülése óta ez az első ilyen nagyszabású sportrendezvény floorball sportágban, aminek rendezési jogát az újvárosi csapat, a Dunaújvárosi Főiskola - REGALE Energy Klíma - Rudas Floorball Team a tavaly elért 2. helyezésének is köszönheti.

Dunaújvárosban 2005 óta van jelen a floorball. Az iskolai szinten a Rudasban megalakuló csapat, a diákolimpiai sikereket követően nevezett a bajnokságba, ahol a kezdeti pofonok után egyre magabiztosabb játékkal, a harmadosztályból küzdötte fel magát lépésről-lépés a felsőbb osztályba. Nem maradtak eredmény nélkül a további szereplések sem, akkor még csak Rudas Floorball Team néven szereplő gárda további sikereket hozott össze. Pár év alatt sikerült megnyerniük a másodosztályt, majd az első osztályú tagságot kivívni, utánpótlás és felnőtt szinten pedig válogatott játékosokat kinevelni. Számos rendezvényen is képviseltetik magukat, amivel Dunaújvárosban és környékén igyekszenek megszerettetni a sportot a fiatalokkal és az idősebb korosztállyal is.

Jelenleg az OB-I rájátszásában küzdenek, cél a minél jobb helyezet elérése és a csapat pozíciójának megerősítése az első osztályban. A legutolsó mérkőzésen 10-4-es győzelmet arattak a messziről jött Szolnok gárdája felett. A nagy gólkülönbség ellenére nem volt egy könnyű mérkőzés, kemény ütközések, szép akciók és bravúros gólszerzések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!