Sport

2012.03.08. 12:32

Bajnokok Ligája: újabb ciprusi csoda és fieszta

Már azzal sporttörténelmi tettet hajtott végre az APOEL Nicosia, hogy továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportköréből.

MTI/AP

Szerdán újabb fejezetet nyitott a ciprusi labdarúgás aranykönyvében: büntetőpárbajban búcsúztatta az Olympique Lyont, ezzel bekerült a sorozat legjobb nyolc csapata közé.

"Negyeddöntősnek lenni egészen csodálatos - mondta boldogan a drámai végjátékot hozó meccs után Ivan Jovanovic, az APOEL vezetőedzője. - Amikor elkezdtük a sorozatot, gondolni sem mertünk ilyen sikerre, de ha valakinek olyan játékosai vannak, mint nekem, olyanok, akikből árad az önbizalom, akkor az álmokból valóság válhat."

Az 1-0-ra elveszített idegenbeli első mérkőzést követően az APOEL a visszavágón már az első félidőben ledolgozta hátrányát a tapasztalt BL-résztvevőnek számító, a sorozatban korábban az elődöntőben is járt Lyonnal szemben. Ezt követően helyzetek mindkét oldalon adódtak, de már nem változott az állás a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban sem, így a büntetők döntöttek. A végjáték hősévé a ciprusiak kapusa, Dionisziosz Hiotisz vált, aki Alexandre Lacazette és Michel Bastos 11-esét is hárította.

Hiotisz utolsó védése után azonnal megkezdődött a fieszta a stadionban, majd az utcákon folytatódott. Az autósok dudáltak, a gyalogosok énekeltek, a csapat mezébe öltözve ünnepelték kedvenceiket, s az emelkedett hangulatot tűzijátékkal fokozták.

"Egészen hihetetlen, mégis, látva a csapat teljesítményét, hihető - nyilatkozott boldogan egy 28 éves drukker, aki szerint ezek után senki sem tudja megmondani, meddig juthat még a BL 2011/2012-es sorozatába már a második selejtezőkörben bekapcsolódó APOEL.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!