Sport

2011.10.25. 17:38

Egy arany, négy bronz a karate Európa-bajnokságon

Győr - A WUKF karate világszövetség Magyarországon, a folyók városában rendezte az idei gyermek-, kadett és junior Európa-bajnokságot. Ezen sikeres fehérváriak is voltak.

Silye Sándor

A versenyen 42 szövetség 1490 versenyzője vett részt, ami részvételi csúcsot jelentett.  A megyeszékhely  Alba Shotokan Dojo SE 12 versenyzővel (Kordován Brigitta, Pekár Brigitta, Csete Kornélia, Arany Lili, Kellner László, Gecseg Petra, Gosztonyi Csenge, Mészöly Péter, Dezső Dávid, Dvorszky Dávid, Kasza Martin, Varga Eszter)  és egy bíróval (Rétlaki Gábor)  képviseltette magát. A 3 napos verseny 10 küzdőtéren zajlott. Az albások közül a gyermek kategóriában egyedül Arany Lili került közel a hatos döntőhöz formagyakorlatban, de  a 8. helyen zárt.  Az érmes eredmények a junioroktól jöttek: Kordován Brigitta, Pekár Brigitta és Csete Kornélia egyéniben és csapatban, formagyakorlatban és küzdelemben is rajthoz állt. Egyéni formagyakorlatban Kordován Brigitta hihetetlen izgalmak után jutott be a döntőbe, ahol szintén bírói döntéssel lett bronzérmes. Brigittának kedvezett, így bronzérmes lett, de  küzdelemben is a dobogó harmadik fokára állhatott. Csapat formagyakorlatban a lányok a 2. helyen jutottak fináléba, esély nyílt tehát az aranyérmet is megszerezni, ám ez nem sikerült, picit gyengébb produkcióval bronzérmet szereztek.
A  csapatküzdelemben nagy csata után a rivális román csapatot legyőzve meglett  a finálé, majd itt aranyérmet szereztek a fehérváriak.   Rotációs csapat küzdelemben újabb bronzéremmel gyarapította érmei számát az Alba Shotokan Dojo SE.  Az aranycsata lehetőségének megszerzésében most a románok akadályozták meg őket.
 Összességében elmondható, hogy a gyermek- és kadett kategóriákban van még mit fejlődni, de az 1 arany- és 4 bronzérem így is szép siker!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!