Sport

2011.08.16. 16:11

A káloziak taroltak a fogathajtó versenyen

Káloz - A sárbogárdi hajtók nem indultak a vasárnapi kálozi megmérettetésen. Mi lehet a háttérben? A miértekre a megyei lovassport szövetség vezetőitől várjuk majd a választ.

V. Varga József

A megyei kettesfogathajtó-bajnokság 9. fordulóját  vasárnap rendezték meg Kálozon, a falunapi vigasságok részeként. A versenybírói feladatokat ezúttal Kollár Károly vezetőbíró és Kollár Beatrix látta el, a pályát Szabó Zoltán építette.  A viadal előtt,  az első hat helyezett között három hazai hajtó is szerepelt, a sárbogárdi színekben versenyző Taligás Menyhért 14, illetve 18 ponttal vezetett a kálozi csapatban szereplő Vida Károly és Semjén Attila előtt. Kezdéskor azután kiderült: a sárbogárdi hajtók nem indulnak a versenyen. A miértre még keressük a válaszokat...

 A hazaiak taroltak: akadályhajtásban három kálozi hajtó végzett az első hat versenyző között, vadászhajtásban pedig négy. A pontszerző akadályhajtás (két futam és összevetés) végeredménye: 1. Kiss Sándor (Vecsési SE), 2. Csernánszki László (Kálozi LE), 3. Semjén Attila (Káloz), 4. Penzer László (Seregélyesi LE), 5. Vida Károly (Káloz), 6. Gnyálin János (Tököli LE).
 A látványos, gyors vadászhajtás (időbüntetéses akadályhajtó viadal) eredménye: 1. Vida Károly (Káloz), 2. Harangozó Roland (Káloz), 3. Csernánszki László (Káloz). 4. Kiss Sándor (Vecsés). 5. Penzer László (Seregélyes). 6. Semjén Attila (Káloz). 
A versenyzőknek a pontgyűjtésre még két forduló áll rendelkezésre: augusztus 20-án a seregélyesi, szeptember 3-án pedig a székesfehérvári viadal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!