Sport

2011.01.04. 20:33

Az ötödik vereség sorozatban

Székesfehérvár - A Sapa jégkorongozói kedden este a Linz együttesét fogadták az osztrák jégkorongligában (EBEL). Az alsóházi rangadón az EBEL 2011-ben még nyeretlen együttesei estek egymásnak. A negatív sorozatát a Linz szakította meg.

Tóth Bence

Szegény embert az ág is húzza - tartja a mondás. Duplán igaz ez a fehérváriakra. Nem elég, hogy az EBEL mezőny hátulját szemlélik az Ördögök, a legutóbbi derbin feliratkozott a sérültek táborába a csapat egyik legmeghatározóbb játékosa, Palkovics Krisztián is. Szerencsére Jobb Dávid tudta vállalni a játékot, így kezdhetett is a rutinos csatár sorában a Linz elleni mérkőzésen.

 

 

Ünnepséggel kezdődött az összecsapás, a napokban születésnapját ünneplő Ladányi Balázs, Tokaji Viktor, Eric Johansson és Kevin Primeau felköszöntősével. Kár, hogy az ünnepet elrontotta az első harmad elején a Linz. Emberelőnyhöz jutott a Sapa mindössze 17 másodperc erejéig, hiszen Mihály lökésért korcsolyázhatott le a büntetőpadra, egalizálva a mérkőző felek létszámát. A buta hiba pedig rögvest megbosszulta magát, „buli” után Lukas átadását Purdie emelte fel, 0-1. Az utóbbi két találkozóval ellentétben kedden más forgatókönyv íródott: a Sapa került korán hátrányba. Sőt, duplán, miután Schwab értékesített egy kipattanó korongot, 0-2. Ennél már csak jobb folytatásban reménykedhettek a szurkolók, akik a Linz ellen is kitettek magukért: „Veletek leszünk majd mi mindörökké” koreográfiával készültek, biztosítva az Ördögöket, hogy kiállnak mellettük a nehéz időszakban. Újabb bosszantó hiba, másodpercek alatt ismét eltékozolta a Sapa az emberelőnyét, melyből ismét büntetett a vendéglátó: egy sikertelen felszabadítást hátul Mckenzie használt ki a 11. percben, 0-3. Kapust cseréltek a hazaiak, Satosaarinak kellett tartania a társakban a lelket. A Linz villámrajtjával hamar elúszni látszott a két pont sorsa, ám ekkor feléledt a remény: létszámfórban Ladányi az alapvonalról, éles szögből szépített a 13. minutumban, 1-3. A találat feltüzelte a Tokajiékat, ám a szünet előtt közelebb lopózni már nem sikerült az osztrákokhoz.

A középső harmadban a Sapa játéka egy parányi szikrát csiholt, nem volt még lefutva a meccs. Kovács ütőjében kétszer is benne rejtőzött a felzárkózás lehetősége: előbb emberhátrányban ugrott ki remek ütemben, ám ébren volt Westlund, majd Mihály remek passzát hagyta kihasználatlanul. A felső-ausztriaiak pedig szinte a semmiből villantak Grabher Meier révén a 11. percben, 1-4.

Feléledt a Sapa, "felrobbant" a csarnok, Vas bombája pedig a liga egyik legjobb kapusa, Westlund ketrecében landolt, 2-4. Az öröm pillanatait 12 perccel a finis előtt egy végsőkig kijátszott akció végén a már 14. találatát jegyző Shearer jegelte, 2-5. Kicsivel később Fekete vette be az acélsisakosok kapuját, jelezve szívűk és elszántságuk nem ismer határokat, majd Mairitsch a 3-6-os végeredményt „finom passzos” találatával állította be.

Sapa Fehérvár AV19 - EHC Black Wings Linz Liwest 3-6 (1-3, 0-1, 2-2)

Székesfehérvár, 2500 néző Vezette: Cervenak, Bedő, Németh.

Kiállítások: 14 perc ill. 10 perc

 

Sapa Fehérvár AV19: Hetényi (SATOSAARI) – Horváth A. (1), Tokaji, LADÁNYI 1 (1), VAS M. 1 (1), Sofron – Ackeström, Jobb, Kovács (1), Johansson, Mihály (1) – Durco (1), Orbán, Vaszjunyin, Fekete 1, Benk – Maklári, Hegyi Á., Nagy G., Tóth A. Vezetőedző: Kevin Primeau.

EHC Black Wings Linz Liwest: WESTLUND – Cashman, Macdonald, Keller (1), Shearer 1, Leahy – Mckenzie 1, Lukas R., Ward (1), Lukas P. (1), Purdie 1 – Bronilla, Mayr, GRABHER MEIER 1 (1), OBERKOFLER (3), Mairitsch 1 – Haidinger, Scholz, Baumgartner (2), Schwab 1, Schlacher (1) Vezetőedző: Kim Collins.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!