Sport

2010.10.19. 05:29

Alves, a hónap játékosa

Székesfehérvár - Három dologra is felfigyelhettünk a Videoton FC Paks elleni játékát illetően: a csapat teljesítményére, Alves egyéni produkciójára és Mutumba fogadtatására.

Matók János

Zsinórban az ötödik bajnokiján is győzött a Videoton FC, így 4 pont előnnyel áll az NB I-es labdarúgó-bajnokság élén. Az előzetesen kikiáltott nagy riválisok, így a Debrecen, s főleg a Győr fényévnyi távolságra vannak a Viditől, s ez elégedettségre adhat okot. Nem véletlen, hogy a szakmabeliek máris megnevezik a bajnoki cím legnagyobb várományosát, a fehérvári csapatot. Ám a mértéktartó szakemberek szerint ne kiabáljuk el a dolgot, hiszen még csak a bajnokság egyharmadánál tartunk, s van még mit javulni a játékban. Így a csapat egyenletesen jó teljesítményében, ami például a Paks ellen is akadozott: az egyes sebességi fokozatból fokozatosan az ötödikbe kapcsoltak a játékosok, hogy aztán visszavegyenek ismét az egyesbe, s ez többször is előfordult.

Jó-jó, nyert a Vidi, s ez a legfontosabb, de azért nem árt tudni: a játék sava-borsa a gól, így a szurkoló is jobban örülne a 2-1 helyett, mondjuk egy 6-3-as mérkőzésnek, s talán ez utóbbi miatt még többen mennének ki Sóstóra.

 


Mint ahogy teszik jó páran Andre Alves miatt, aki vasárnap is bemutatta technikai trükkjeinek tárházát, gólt is szerzett, s ezzel beállította Burcsa Győző és Szabó József 30 éves csúcsát: egymás után öt bajnokin szerzett gólt. Egy másik dicsőségben is részesült: őt választották szeptember legjobb játékosává.

Alves nagyon örült a góljának, ám kijelentette: ez a csapat munkájának is köszönhető. A dicsőség is büszkeséggel tölti el, hiszen az az NB I-es csapatok játékosainak a szavazatait tükrözi. A tavaszi szezonhoz képest a Vidi brazilja ismét lendületbe jött, élévezi a játékot, s újból megerősítette: megszerette Magyarországot, jól érzi magát, és kitölti szerződését Fehérváron, esze ágában sincs innen eltávozni. Sőt, ha felmerül a kérdés, nem habozna, szívesen lenne válogatott.

És akkor a harmadik dologról, Martin Kayongo-Mutumbáról, a svéd-ugandai légiósról. Akire a szurkolók régóta kíváncsiak, de csak a Paks ellen debütált az NB I-ben. Az első babért a szünetben aratta le, amikor a labdaszedő gyerekekkel cicázott, s bemutatott egy-két trükköt - vastapsolt is a nép a leláton, s ez történt, amikor csereként pályára lépett.

Van benne spiritusz, lásd ragyogó passzát Alvesnek, de ennél sokkal több kell tőle, s ezt ő is tudja: - Örülök a lehetőségnek, de önmagamhoz képest még csak húszszázalékos teljesítményt nyújtottam. Tudom, hogy sokkal jobb leszek, mert egyre jobb formában érzem magamat.

Múlt szerdán, a Videoton FC jótékonysági mérkőzése után, Garancsi István kiegészítésével egymillió forinttal gyarapodtak a Devecser SE labdarúgói. A Paks elleni bajnokin a sóstói gyűjtőurnákban 609 170 forint jött össze, amíg a teljes jegybevétel 909 856 forint – mindez a károsultak javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!