Sport

2010.06.05. 15:46

Női kézilabda Eb - Norvég, szlovén, francia rivális a csoportban (Máféfi-nyilatkozat)

Odense – A magyar női kézilabda-válogatott a norvég, a szlovén és a francia csapattal szerepel majd azonos csoportban a decemberi dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon.

MTI

A szombati, odensei sorsoláson az is kiderült, hogy Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttese Lillehammerben játssza csoportmeccseit.

A kontinensviadal 16 csapatát négy négyes csoportba sorolták, ezekből az első három helyezettek jutnak a középdöntőbe. Amennyiben a magyarok sikerrel veszik az első akadályt, a német-holland-svéd-ukrán négyes legjobb háromjával csapnak össze, változatlanul Lillehammerben.

"Nem könnyű a csoportunk - szögezte le az MTI-nek nyilatkozva a sorsolást követően Mátéfi Eszter. - A norvégok olimpiai és Európa-bajnokok, világbajnoki bronzérmesek, míg a franciák legutóbb vb-döntőt játszottak. Ezzel együtt jó, hogy nem az AB-ágra kerültünk, mert szerintem ott még ennél is nehezebb lenne a dolgunk. A mi legnagyobb ellenfelünk a sérülés. Bízom benne, hogy komplett csapattal tudunk elutazni. Pálinger Katalin korábban jelezte, hogy vállalja az Eb-t, és nagyon remélem, nem lesz olyan, aki sérülés miatt nem tarthat velünk".

Az Eb-re december 7. és 19. között kerül sor, az aranyérmes kijut a 2012-es londoni olimpiára. A további ötkarikás helyekre a jövő évi vb-ről, illetve az azt követő pótselejtezőkről lehet kvótát szerezni.

Az Eb-csoportok:
A csoport (Aalborg): Dánia, Spanyolország, Szerbia, Románia
B csoport (Aarhus): Oroszország, Montenegró, Izland, Horvátország
C csoport (Larvik): Németország, Hollandia, Svédország, Ukrajna
D csoport (Lillehammer): Norvégia, MAGYARORSZÁG, Szlovénia, Franciaország

A két középdöntős csoportnak a dániai Herning és a norvégiai Lillehammer, a helyosztóknak és az elődöntőknek Herning ad otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!