Sport

2010.06.21. 02:25

A szíve diktálta

Székesfehérvár- A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának szurkolói jónéhány imát elmormoltak az elmúlt hónapokban, hogy az együttes egyik legjobbja, Mihály Árpád maradjon a kék-fehéreknél.

Bobory Balázs

- Nehéz döntés volt?

- Teljesen természetes, hogy a bajnokság végeztével a felek leülnek és alaposan átbeszélik a folytatást - kezdte Mihály Árpád. - Nagyon örülök, hogy megszületett a megállapodás, már most várom az új szezon kezdetét.

- Sokat nyomott a latban a magyar válogatottság lehetősége?

- Korábbi szponzorommal, Csató Imrével együtt azt szeretnénk, hogy jövőre játszhassak magyar címeres mezben. Ehhez egy évet még mindenképpen Fehérváron kell játszanom. Azonban nem csak ez motívált a szerződésem aláírásában, hanem az, hogy megszerettem a kék-fehér együttest, a társakat, a szurkolókat és a várost. Ritka, amikor egy öltözőben mindenki jól kijön mindenkivel, nálunk kiváló a hangulat.

- Milyen lesz a Sapa a következő szezonban?

- Remélem ugyanolyan erős, vagy még jobb, mint a mögöttünk állóban. Úgy tűnik, együtt marad a társaság és még jönnek légiós védők, úgyhogy megismételhetjük ezt a szereplést, vagy akár előrébb léphetünk. Az új edzőről, Weinstockról sok jót hallottam, várom a közös munkát.

- Mennyire bánta, hogy a korábbi mester, Jarmo Tolvanen távozott Fehérvárról?

- Nekem nem tisztem ezzel foglalkozni, profi játékosként azzal az edzővel dolgozom, akit a klub alkalmaz. Azt nem tagadom, hogy nagyon motívál az új, svéd szakember érkezése.

- Mire ezek a sorok megjelennek, Ön már az Egyesült Államokban tartózkodik. Pihenni fog?

- Nem, hiszen én az elmúlt heteket töltöttem regenerációval. Kanadába utazom különböző hokis táborokba, ahol sok NHL-es játékos is készül a következő szezonra. Júliust végig dolgozom a jégen, hogy megfelelő erőállapotban térjek vissza Fehérvárra. A csapattársaim rengeteget dolgoztak az elmúlt hetekben, nem akarok lemaradni mögöttük. Egy éve is az volt és most is az a célom, hogy tartsam a pont/mérkőzés átlagot az EBEL-ben. Ehhez kellenek a társak, az edző és hogy kerüljenek el a sérülések.

Mihály Árpád az EBEL 2009/2010-es szezonjában a legeredményesebb fehérvári játékosnak bizonyult, 59 mérkőzésen 58 pontot (24 gól, 34 gólpassz), ezzel a kanadai táblázaton a 18. helyen zárt. Az erdélyi játékos egy kedvező olasz ajánlatot utasított vissza a Sapa miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!