Sport

2009.11.04. 19:30

Kempós világbajnokot köszöntöttek

Székesfehérvár - Szerdán Warvasovszky Tihamér polgármester is köszöntötte a Székesfehérvári Kempo SE friss világbajnokát, a 24 éves Ács Lászlót, aki Bukarestben nyert.

Bobory Balázs

A Nemzetközi Kempo Szövetség által rendezett viadalon 39 nemzet képviseltette magát. A fehérváriak négy versenyzővel utaztak, Ács László mellett Denczinger Dávid, Szűcs Gergő és Jobban Balázs is repülőre ült. Utóbbi három szereplése is megfelelőnek bizonyult, azonban a kiugró eredményt Ács Laci hozta, aki 90 kilogrammos kategóriában világbajnok lett.
- Ebben a súlycsoportban nyolcan indultunk, az első mérkőzésemet simán nyertem, az elődöntőben ellenfelem sérülés miatt feladta a küzdelmet, a döntőben pedig egy román sráccal kellett megverekednem. Bár a bírók a hazai versenyzőt nyomták, sikerült legyőznöm. Nagyon örültem a sikernek - összegzett Ács László.
- Laci 14 évesen került hozzánk, mozgása alapján minden sikersportágtól eltanácsolták volna  - mesélte mestere, Takács Attila.  - Az én hitvallásomban csak negyedik helyre szorul a tehetség, megelőzi sorrendben a szorgalom, az elhivatottság és a kitartás. A friss világbajnok mindhárom tulajdonsággal rendelkezett, ennek köszönhető, hogy eddig jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!