Sport

2009.09.18. 02:29

EBEL: érkezik a Capitals

Székesfehérvár - Egy vereség, majd egy győzelem után a harmadik hazai mérkőzésén, ma 19.15-től a Sapa Fehérvár AV19 az EBEL egyik legjobb csapatát, a Vienna Capitalst fogadja.

Bobory Balázs

A számok alapján viszont a bécsiek nem büszkélkedhetnek ebben a szezonban a szereplésükkel, hiszen két hazai mérkőzésükön, előbb a Linz, majd a Klagenfurt ellen is vereséget szenvedtek, így pont nélkül állnak. Ráadásul rossz emlékekkel érkeznek Székesfehérvárra, mivel szűk két héttel ezelőtt a kék-fehérek az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktorna döntőjében 4-3-ra legyőzték őket, mégpedig úgy, hogy a Capitals 2-0-ra és 3-1-re is vezetett.

Természetesen mindenki tisztában van vele, hogy Vienna lényegesen erősebb az eddig mutatott formájánál. Az osztrák fővárosiak a nyáron az Acroni Jesenicéből erősítették meg keretüket, a mindig parádézó Rodman fivérek és a liga egyik legjobb bekkjének számító Ales Kranjc tette át a székhelyét Bécsbe. Mellettük több tengerentúli és honosított hokisra kell figyelni, Werenka, Bouchard, Casparsson, Lebeau, Selmser, Bjornlie, vagy éppen az osztrák válogatott Offner mind-mind kiemelkedő teljesítményre képes. Edzőjük, Kevin Gaudet optimista:

- Még mindig nem találtam meg az ideális sorösszetételeket. A játékosaim az edzéseken mindent a legnagyobb összpontosítással végeztek annak érdekében, hogy az AV19 ellen megszerezzék első győzelmüket. A bajnokságot megelőző tornán játszottunk a fehérváriakkal, akik saját csarnokukban kifejezetten veszélyesek, nem véletlenül győzték le a Salzburgot a második fordulóban. Nem szabad felesleges kiállításokat összeszednünk, és figyelni kell a helyzetkihasználásra, így nyerhetünk idegenben - nyilatkozta a szakember a csapat hivatalos honlapjának.

A fehérvári együttes tegnap edzett, úgy tűnik, nincs sérült a keretben, így Jarmo Tolvanen vezetőedző az általa elképzelt legjobb csapatot küldheti jégre.

- Úgy tűnik, nem lépek jégre pénteken. Nehezebb számomra ez a szezon, de biztos, hogy valamikor lehetőséget kapok, akkor kell élnem vele - jelentette ki Hegyi Ádám a tréning után.

Fontos, hogy a Mártírok út két külső sávja minden mérkőzés alatt parkoló is egyben.

Válogatott hokitorna Fehérváron

Jónéhány év után ismét Székesfehérváron lép jégre a magyar jégkorong-válogatott, hiszen az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban rendezik meg Magyarország, Szlovénia, Olaszország és Horvátország részvételével november 6-ától 8-áig a Pannon Hoki Kupát. Az esemény tegnapi sajtótájékoztatóján Kovács Csaba, az MJSZ alelnöke hangsúlyozta, azért

Fehérvár kapta az eseményt, mert itt biztosított a kiváló szervezés és a hozzáértő, nagyszámú közönség. Az önkormányzat képviseletében Cser-Palkovics András invitálta a hazai és külföldi hokirajongókat az eseményre, míg Tóth István, a szervezőbizottság elnöke mindenkit bizto-sított, hogy nem rutinból bonyolítják le a háromnapos tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!