Sport

2009.08.03. 02:29

Eredményes hétvégén vannak túl az ARAK atlétái

Budapest - Két arany-, négy ezüst- és egy bronzérem volt az ARAK atlétikai szakosztályának a termése a Puskás Ferenc Stadionban megrendezett országos bajnokságon.

Silye Sándor

- A versenyzőink hozták a tőlük elvárhatót - mondta nyugodtan Tölgyesi Előd, az ARAK szakosztály-vezetője az ob első napja után. A fehérváriak ugyan nem nyertek aranyérmet szombaton, de a realitás szerint ez nem is volt elvárható.

Örömre azért akadt ok bőven, hiszen Molnár Balázs egyén csúccsal száguldott a bronzéremig kiegészítő számában, 400 méteres síkfutásban, és Babos Rita is kitett magért távolugrásban: a hatméteres határt áttörve, 6,04-el lett második. A 4x100-as női váltó (Nyusa Viktória, Frey Virág, Listár Nikolett, Turcsik Katalin) is érmet hozott, másodikként értek célba a lányok. Örvendetes és nagyszerű, hogy Listár Nikolett fél éves kihagyás után egy ilyen szerepléssel tért vissza, és segítette az ARAK-ot éremhez.

Ugyancsak szombaton még Reichardt Ronald hármasugrásban hetedik, magasugrásban nyolcadik helyen zárt, Turcsik Katalin pedig a 100 méteres síkfutás döntőjében hatodik lett.

A második napon már komoly aranyesélyei voltak az ARAK-nak, hiszen Molnár Balázs és Babos Rita is elsőszámú favoritnak számított fő számában.

Nem is kellett csalódniuk a fehérváriaknak, Molnár magabiztos versenyzéssel tudatosította a többiekben, hogy nincs esélyük, a hajrában már a biztonságra törekedett, és 52.23 másodperces idővel győzött. Ez valamivel elmarad a két hete, az ARAK Kupán futott egyéni csúcsától, de most elsősorban a bajnoki cím volt a lényeg.

Babos Ritának kemény hétvégéje volt, hiszen fő száma, a hármasugrás mellett magas- és távolugrásban is rajthoz állt, de be kellett ugrania a 4x400-as váltóba is. A fehérvári atlétahölgy nem maradt elsőség nélkül, beteljesítette a jóslatokat, és 13,39 méteres eredménnyel megnyerte a hármasugrást. Ez az eredmény a körülmények ismeretében reális és elfogadható.

Ahogy ennek a számnak vége lett, Babos átsétált a magasugrás helysínéhez és elkezdett versenyezni. Pech, de úgy lett 181 centiméterrel ezüstérmes, hogy vetélytársa elsőre ugrotta ezt a magasságot, ő pedig másodszorra, így lett második, de természetesen ez így is szép eredmény.

A 4x400 méteres női váltó volt a hab a tortán, a fehérváriak soha nem látott összeállításban - Frey, Listár, Babos, Turcsik - futottak, és nagy bravúrt hajtottak végre, hiszen az eredményhirdetéskor ezüstérmet vehettek át. Eredetileg harmadikként értek célba, de a veszprémieket utólag kizárták, így fényesedett a medál a dobogón.

Érdekesség, hogy Babos Rita egy arany- és három ezüstéremmel az egyik legeredményesebb atléta volt az ob-n, de Listár Niki is büszke lehet, hiszen hosszú kihagyás után két második helyezést tudhat a magáénak.

A zárónapon is akadtak még egyéb értékes helyezések. Az ifjúsági Borsányi Gyöngyi élete második legjobb eredményét elérve, 12,59 méterrel hetedik helyen zárt, Turcsik Katalin pedig 200 méteren hatodik lett.

Az ARAK szereplése várakozáson felüli, mind az érmek számát, mind színét tekintetbe véve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!