Sport

2009.07.28. 02:29

Felmérések a hokisoknál

Székesfehérvár - Az Alba Volán 19 jég-korongcsapatának játékosai közül egyelőre a fiatalok edzenek, szerdától kapcsolódnak be a rutinos játékosok a felkészülésbe.

Bobory Balázs

Mindennap, délelőtt, két egymást követő tréningen vesznek részt az Alba Volán hokisai. Egyelőre még nem a jégen, hanem a konditeremben, a futópályán vezényli a foglalkozásokat Kóger István erőnléti edző és Énekes Lajos másodedző. A fiatalok keményen gyűrik az ipart , de e héten az idősebbeknek is lejár az aktív pihenőjük, hiszen szerdán már mindenkinek edzésre kell jelentkezni.

Az Alba Volán sporttelepén rögtön felmérésekkel kezdenek a játékosok, az úgynevezett Conconi-tesztet kell teljesíteni a keret tagjainak, csütörtökön pedig a konditeremben várnak a kék-fehérekre különböző erőpróbák. A jeges felkészülés immár Jarmo Tolvanen vezetőedző irányításával jövő hét hétfőn kezdődnek a dunaújvárosi jégcsarnokban, ahol tíz napig edzőtáborozik a csapat.

A kerettel kapcsolatban komoly változások még nem történtek. Palkovics Krisztiánnak továbbra sincs aláírt szerződése, a zseniális jobbszélső legközelebb szerdán ül tárgyalóasztalhoz a jelenleg Balatonnál pihenő idősebb Ocskay Gáborral. A csapathoz közel álló személyek, a társak és a szurkolók nagyon bíznak abban, hogy Palkó marad, magát az érintettet tegnap nem sikerült elérnünk.

Egy tehetséges fehérvári fiatal biztosan távozik, az utóbbi években a farmcsapatban egyre érettebb, markánsabb teljesítményt nyújtó Barabás Miklós a Ferencvárosban folytatja pályafutását, amely a jelen helyzetben jó megoldásnak tűnik, és bízzunk abbam, a jó felépítésű hokis fejlődése töretlen lesz a több játéklehetőség okán. Egy másik ifjú, Hajós Roland egyelőre marad kék-fehérben, elkezdi a felkészülést, és a későbbiekben Jarmo Tolvanennel együtt dönthet sorsáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!