Sport

2009.07.20. 02:29

FC Fehérvár: győztes mérkőzések az NB I-ben és az NB II-ben

Felcsút, Eszék - Szombaton az FC Fehérvár labdarúgói, az NB I-es és NB II-es csapat is egyaránt győztesen vonult le a pályáról. A nagyok az eszéki bajnoki főpróbán 2-0-ra nyertek.

Matók János

Szombaton két mérkőzésen is érdekeltek voltak az FC Fehérvár futballistái. Az NB II-es csapat felkészülési találkozón az NB III-as Sárisápot fogadta Felcsúton, míg az NB I-es gárda a bajnokság szombati nyitányának főpróbáján, Eszéken lépett pályára. Fehérvári szempontból mindkét találkozó jól sikerült, azok az FCF győzelmeivel zárultak. 


Dvéri Zsolt (jobbra) szombaton Felcsúton játszott az NB II-es meccsen
Fotó: FMH

Időrendben, előbb délelőtt 10 órakor Varga István vezetőedző legénysége kezdett Felcsúton. A tűző napsütésben, a már akkor is 30 fok Celsiusban az NB II-es csapat - Tujvel (Halasi) - Bencze, Vaszicsku, Kocsis G., Fejes (Sebők) - Kovács T. (Szolnoki) - Kerékgyártó (Zimányi), Dvéri (Kerékgyártó) - Máté, Olasz (lelkes), Móri (Baracskai) - megsemmisítő, 9-0 (4-0) arányú győzelmet aratott. Tette ezt úgy, hogy az NB I-es kerettag Dvéri, Kocsis G., Máté és a kapus Tujvel is náluk lépett pályára, a Mezey Györggyel történt megbeszélés alapján. Kocsis és Máté végig, Tujvel egy félidőt, míg Dvéri 70 percet játszott. Alapvetően a Sárisáp nem késztette nagy erőfeszítésre a Fehérvárt. Pedig az ember sokkal többet várt a riválistól, különösen annak a tükrében, hogy a legutóbbi NB III-as bajnokságban 3-2-re legyőzte az FC Fehérvár együttesét. Ám szombaton egyértelműen a máltai- keresztes csapat akarata érvényesült. Előbb ebben a közegben tanári módon dirigáló Dvéri két, egyaránt 18 méteres lövése landolt a hálóban (2-0), majd a lesre játszó védők között Máté vette be a kaput, 3-0. Az első félidő utolsó találatát Olasz jegyezte, aki Dvéri gólpasszát a kapust is kicselezve értékesítette, 4-0.

A tikkasztó hőségben, időnként már ekkor is üdítő látványt nyújtottak a Vidi fiataljai, bár az is tény, hogy számtalan helyzetet elpuskáztak. Miként a folytatásban is, de a gólgyártás tovább folytatódott. Zsinórban Máté, Lelkes majd Baracskai vette be a kaput (7-0), aztán egy sárisápi öngólt láthatott a 60-70 néző, s végezetül Bencze adta meg a kegyelemdöfést, 9-0.

- Egy kellemes edzőpartnert sikerült szép gólokkal legyőznünk. Amit szerettünk volna, azt megvalósítottuk, hiszen eredményesen gyakoroltuk a támadójátékot. Arról nem beszélve: a kihagyott helyzetek ellenére is kilenc gólt lőttünk, s azt nem sok NB I-es csapat mondhatja el magáról, hogy egy NB III-as ellenféllel szemben ekkora különbséget ér el - nyugtázta elégedetten a látottakat Varga István vezetőedző.

- Még pénteken megbeszéltük Mezey Györggyel, hogy nem sok értelme lenne 7-8 órát azért elutazni Eszékre, hogy 15-20 percig legyek a pályán. Inkább itt, legalább 70 percig, s így is történt. Egy számunkra kellemes ellenfelet győztünk le, de a kilenc gól mellett rengeteg helyzetet is kihagytunk. Kellemesen csalódtam a fiataljainkban, akik nagyon jól odatették magukat, látszik, hogy tehetségesek, sokra vihetik még pályafutásuk során, de az NB II-ben is. Vélhetően nem az élmezőnyben foglalnak majd helyet, de számomra egyértelmű, hogy nem lesznek kiesési gondjaik - mondta a lefújás után Dvéri.

Amikor befejeződött a felcsúti találkozó, a nagyok már az ebéd végén jártak, majd elutaztak a horvátországi Eszékre, ahol a bajnoki főpróbát tartották. Nagyszerűen, hiszen a horvát bajnokság egyik meghatározó csapatát győzték le 2-0-ra. Azt az Eszéket, amely csapat múlt szerdán a német Frankfurt ellen 3-0-ra bizonyult jobbnak. A szombati találkozón a Vidi - Sebők - Lázár, Lipták, Horváth, Andics (Présinger) - Szakály (Pavlisics), Elek (Sifter), Polonkai (Milanovics) - Nagy (Alison), Alves (Kocsis D.), Sitku (Vujovics) - végig fegyelmzetten, nagy akarattal futballozott. Mindkét találat a második félidőben született, az elsőt Horváth szabadrúgásból szerezte - nem véletlenül gyakorolja az edzéseken a pontrúgásokat -, majd a másodikat a 94. percben Pavlisics lőtte egykori csapatának.

- Nagyon jó mérkőzés volt, magam is meglepődtem azon, hogy a csapatunk milyen kifogástalanul, fegyelmezetten, tudatosan és kitűnő egyéni teljesítményekkel játszott. Olyan akarattal, amit alapvetően elvárok. A nagyon erős Eszéknek esélye sem volt ellenünk. Lipták, Horváth és Elek olyan sziklaszilárdan védekezett, ami nemzetközi szintű, de a csapatjátékunk is precíz, biztató volt - mondta elégedetten Mezey György.

A Vidi legközelebb szerdán Zalaegerszegen, a Ligakupában lép majd pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!