Sport

2009.07.17. 02:29

Az Eszék ellen küzd az FC Fehérvár

Székesfehérvár - Szombaton tartja bajnoki főpróbáját az FC Fehérvár, a piros-kékek az Eszék otthonában lépnek pályára. Mezey György szerdán nem mindenkivel volt megelégedve.

Matók János

Több hiányzója is volt az FC Fehérvár NB I-es csapatának szerdán, amikor a piros-kékek a klub NB II-es fiatal csapatával játszottak edzőmérkőzést. Például Farkas Balázs csapatkapitány.

- A szerda délelőtti edzés után éreztem, hogy valami nincs rendben, hiszen nem voltam jól. Mint kiderült, egy torokgyulladás, amit vélhetően a gyermekem hozott haza az óvodából, és a napszúrás okozta a bajt. A szerda este nagyon megviselt, hiszen 39,3-ra felszökött a lázam és a fejem is nagyon szúrt. Most itthon pihenek és a közérzetem is javult egy kissé, a lázam pedig lement 37,3-ra. Remélem, hogy a jövő keddi edzésre már felépülök, viszont az szinte biztos, hogy szombaton nem utazok el Eszékre, a bajnoki főpróbára, legalábbis nem látom értelmét, hogy fölöslegesen kockáztassak - mondta Farkas Balázs.

Ő nem, de Varga Róbert látta a mérkőzést, igaz csak a leláton foglalhatott helyet, a Vidi sérült játékosa.

- Nagyon rossz érzés a nézőtéren ülni, mert a focit illetően hiányérzetem, elvonási tünetem van. A diagnózis szerint a szeméremcsontomnál, a közelítőnél mikrogyulladások sorozata alakult ki. Jelenleg a Sportkórházban minden délelőtt különböző kezeléseket kapok, míg délutánonként a konditeremben erősítek, illetve egy csontkovács vesz kezelésbe. Javul az állapotom, de a csapat orvosa, Kator Miklós szerint ez egy alattomos betegség, így nem célszerű idő előtt elkezdeni az edzéseket. Talán a jövő héten már óvatosan mozoghatok - mondta a fiatal futballista.

Miután befejeződött a szerdai találkozó, Mezey György vezetőedző - aki az első félidőben látottakkal elégedett volt - név nélkül több játéko-sát is kritizálta. Farkas és Varga nyilván nem volt közöttük.

- Nevesítené azokat, akikkel elégedetlen volt?

- Lehetne, de ebben az esetben azért felesleges, mert azok a nézők, akik kint voltak a mérkőzésen, látták, hogy ki milyen teljesítményt nyújtott a pályán. Az a közönség - egyébként le a kalappal előttük -, amely tapssal jutalmazott minden jó megoldást, nos, előttük azt nem lehet eljátszani, hogy csinálok egy-két trükköt, s azzal már kiszolgáltam őket. Ez nálam nem megy, s aki nem teszi magáévá a követelmények betartását, az eltávozhat a klubtól. Nem a technikai trükkökkel kell kiszolgálni a közönséget. Nálam az az alap, hogy kilencven percen át hajtani, harcolni kell a csapatért - mondta Mezey György.

- De nyilván nem hagyta szó nélkül a dolgot.

- Természetesen nem, az érintettek meg is kapták a pénzbüntetésüket, és ezzel lezártuk az ügyet. Ám az sem megy, hogy majd állandóan büntetéseket alkalmazunk, s azzal le is tudjuk a dolgot. Nem, mert a következő alkalommal már elválunk egymástól. Hiszen a sikerre kiéhezett fehérvári szurkolók is sokkal többet érdemelnek. Szerdán a nagy hőség miatt valamennyi játékosunk pályára lépett, de csak egy félidőt. Ám az elvárható, hogy a negyvenöt perc alatt maximális teljesítményt nyújtson.

- Szombaton 18 órakor Eszéken lesz a nyitány előtti főpróba. A Kecskemét elleni csapat lép majd pályára?

- Nem, hiszen a biztosan kezdő Farkas a betegsége miatt ott még nem játszik, de rajta kívül a többiek igen, ha csak nem történik valami váratlan dolog. Most még nem várok bombaformát a csapattól, viszont a biztos alapot jelentő teljes odaadás, minden játé-kostól az összes találkozón alapkövetelmény, most is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!