Sport

2009.06.13. 02:29

Ladányi Balázs: Vezérszerepre kárhoztatott

Székesfehérvár - Kétségkívül az Alba Volán 19 jégkorong szakosztályának legnagyobb nyári igazolása Ladányi Balázs, aki a francia ezüstérmes Brianconból érkezik a kék-fehérekhez.

MTI

Ladányi tősgyökeres dunaújvárosi, aki korábban az Acélbikák dresszében sok-sok borsot tört a fehérváriak orra alá, és bizony akkoriban nem volt a megyeszékhely hokidrukkereinek a kedvence... Egy profi sportoló viszont soha nem mondhatja semmire, hogy soha, így eljött az a nap, amikor Godó végre rábólintott idősebb Ocskay Gábor hívó szavára.

- Nem volt hosszú történet a mi tárgyalássorozatunk a Volánnal - kezdte Ladányi. - A világbajnokság után leültünk beszélgetni, aztán akadt egy kis szünet, majd kis idő elteltével talán még egyszer vagy kétszer átrágtuk magunkat a közös folytatáson, és megegyeztünk, hogy a következő szezonban itt játszom.

- Nem olyan régen még azt nyilatkozta: sajnálja, hogy nem került korábban külföldre, most mégis hazaigazolt. Miért?

- Lelkiismeretfurdalás nélkül kijelentem, ha a Volán nem az EBEL-ben szerepelnek, akkor nem igazolok Magyarországra. Kilencven százalékban nem fogok hazai csapatok ellen játszani. Abban a 13-14 évben, amikor én a magyar bajnokságban szerepeltem, olyan vezetőkkel találkoztam, akikről jobb, ha most nem nyilatkozok semmit, mert nem jelenhetnének meg az újság hasábjain... Sok barátom, korábbi csapattársam játszik az Albában, tőlük is tudom, hogy Fehérváron a menedzsment is más, ezért is vágok bele ebbe a kalandba.

- Szinte mindenki azt várja öntől, hogy vezér legyen az újjá alakuló Volánban.

- Bízom abban, hogy ez nem lesz nagyobb teher, mint eddig, azt hiszem, korábban jól viseltem a hasonló szituációkat. Talán nem hangzik nagyképűségnek, de az elmúlt másfél évtizedben mindenhol vezéregyéniségként számoltak velem az edzőim, a vezetők és a csapat egyaránt. Megpróbálom magamból és azokból is kihozni a maximumot, akikkel jégre lépek. Bízom abban, hogy mi, játékosok, illetve a vezetők és a szurkolók is elégedettek lesznek az eredménnyel a szezon végén.

- Jó pár éve már majdnem a Volán játékosa lett...

- Igen, akkor egy szerződés miatt hiúsult meg a házasság, de azóta érzem, valamikor az egyesület és az én utam keresztezi egymást. Most jött el ez a pillanat. Ha gyümölcsöző lesz a kapcsolat, és a Volán stabil EBEL-szereplő lesz, akkor hosszú távú lehet az együttműködés. Persze azt sem titkolom, ha máskor nem, legalább az utolsó évemben szeretnék a Dunaújváros játékosa lenni, de addig még van jónéhány évem...

Ladányi Balázs tudta, hogy egyszer a Volánba igazol

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!