Sport

2009.06.10. 02:29

FCF: Présinger és Lipták aláírt

Székesfehérvár - Tegnap két új játékossal gyarapodott az FC Fehérvár: Lipták és Présinger is 3 évig lesz a Vidi játékosa. Ezzel együtt Koller lejáró szerződését nem újítják meg.

Matók János

Az immár exújpesti Lipták Zoltán - 24 éves, 195 centi magas, 85 kilós, 15-szörös U21-es válogatott - tegnap délelőtt jelent meg a Sóstói Stadionban, ahol aláírta a szintén 3 éves szerződését.

- Megkerestek a fehérvári vezetők, és én a váltás mellett döntöttem - mondta Lipták, akinek a pályafutása Salgótarjánban kezdődött, Szolnokon folytatódott, majd onnan Pápára igazolt. - Korábban, még mielőtt a Pápa játékosa lettem volna, a Vidi egyszer már megkeresett. A Veszprém megyei csapattól egy harmadik ligás angol klubhoz igazoltam, majd onnan tértem haza az Újpesthez. Aztán ismét Anglia, a Southampton következett, ahol kölcsönben szerepeltem, de most tavasszal az Újpest visszarendelt. Úgy érzem, hogy fejlődésem szempontjából Anglia jót tett nekem, sok tapasztalatra tettem szert. Most azért döntöttem a Vidi mellett, mert a vezetők által kitűzött cél, a bajnoki cím számomra vonzó, arról nem beszélve, hogy az elkezdett munkával nagyon jó úton jár a klub.

Az Újpesttel kötött üzlet részét képezi az is, hogy Simek Péter - aki kölcsönben játszott a liláknál - szerződését felbontják Fehérváron, így a játékos végleg az Újpest futballistája lehet. Ugyankkor Lipták szerződtetésével eldőlt, hogy Koller Ákosra a továbbiakban nem számítanak.

Koller - aki 6 évig volt a Vidi futballistája, és a szerződése június 30-án lejár - kérdésünkre kijelentette: Nincs bennem harag, hiszen nem ért váratlanul a döntés. Csak a szépre emlékezem, a sikerekre, amiben itt volt részem. Persze egy kicsit fáj, mert a Vidiben szerettem volna befejezni a pályafutásomat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!