Sport

2009.04.25. 02:29

Már a jövőre készül a csapat

Székesfehérvár - A MÁV Előre-City-Line női röplabdázói ma kezdik utolsó sorozatukat a helyosztók során.

Silye Sándor

A MÁV Előre-City-Line női röplabdázói ma kezdik utolsó mérkőzéseiket a hely-osztók során. Mint ismert, Fésüs Irén tanítványai nagy bravúrt hajtottak végre azzal, hogy megnyerték a Liga csoportot, és így már a play-off során előreléptek, és a döntő felsőházban kezdték a helyosztókkal végződő sorozatot. Vasárnap, 17 órakor a Miskolc otthonában startol a két győzelemig tartó pároscsata, majd szerdán Székesfehérváron folytatják, hogy ősszel aztán a kezdetektől a legjobbak mezőnyében versenyezzenek a mávosok. Azt már tudják, hogy Hamar munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tud játszani a legmagasabb osztályban , beosztása nem teszi lehetővé, hogy annyit készüljön, amennyit az Extraliga megkíván. Ugyanakkor Patócsot tanulmányai szólítják el a városból, bár, ha Székesfehérváron vagy környékén folytatja iskoláit, akár játszhat is.

A csapat oszlopai, az ifjúsági Európa-bajnokságról hazatért Tálas Zsuzsanna és Vacsi Evelin ott lesznek a hetedik helyet eldöntő csatákban, valamint az ősszel induló hosszú menetben egyaránt.

- A szlovákok elleni meccsre elfáradtunk, az ellenfél pedig pihentebb volt. Kevés kellett volna a sikerhez, a szlovákok idősebbek is voltak, így a végén jobban figyeltek, koncentráltak. Nagyon sokat tanultunk, a nemzetközi tapasztalatainkat, az ott látottakat tudjuk majd hasznosítani itthon - mondta a lányok nevében Tálas Zsuzsanna, a válogatott csapatkapitánya.

Mit mond Fésüs Irén válogatottjairól?

- A válogatott hetedik helyét lehet fényezni, de szerintem ez kudarc, a két játékosom is csalódottan jött haza. Nem értem azokat a hangokat, amelyek szerint nem volt realitása a legjobb 4 közé jutásnak. Karnyújtásnyira voltak tőle - vélte Fésüs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!