Sport

2009.04.30. 02:29

Későn hajrázott az Albacomp

Székesfehérvár - A férfi NB I-es kosárlabda-bajnokság negyeddöntőinek első mérkőzéseit rendezték tegnap. Az Albacomp csapata a Falcót fogadta, egyik legjobbja, Bell nélkül.

Silye Sándor

- Láttam, tudom, ma minden játékos nagyon akarja a győzelmet, és mindent meg is tesz ezért. Hogy hol lehet esélyünk, a mezőnyben, vagy a palánk alatt? Mindkét helyen extrát kell produkálnunk - mondta a kezdés előtt Peter Stahl, az Alba szakvezetője.

- Tényleg nem játszik Bell? Ettől persze nem változik semmi, hiszen az ellenfélnek több jó játékosa is van. De persze tudom a közlemúltból, milyen az, amikor kulcsember hiányzik a csapatból. Mi átéltük ezt - vélte a másik oldalon Szrecsko Szekulovics.

Nagy szurkolói hangpárbaj közepette dobták fel a labdát, amit a vendég hozott el, Csirics pedig triplával nyugtázta örömét, míg Morrison kettő plusz egy ponttal válaszolt. Amikor már 9 volt a Falcónak a 4. perc elején, bizony Stahl mesternek időt kellett kérnie, mert sem a védekezésben, sem a támadójátékban nem sokat mutatott csapata. Hanga triplával nyugtázta a hallottakat. Csirics ellenállhatatlan volt, de kettőre feljött az Albacomp (7. perc: 16-18), kezdődhetett hát a meccs. Soós triplája az első hazai vezetést jelentette (9. perc: 25-24), de a 10 perc végül a vendégé volt. Fokozódott a küzdelem, az iram, továbbra sem a védekezés határozta meg a játékot, de már a fehérváriaknál volt a lépéselőny, mégha minimális mértékben is. A vasi drukkerek miatt néhány percig állt a játék, Gráczer György ment oda, és beszélt velük, majd csak folytatódhatott a mérkőzés. A legnagyobb fehérvári előnynél (14. perc: 38-34) zúgott a csarnok fehérvári része. Hát ha még a büntetők is bementek volna... És ennek ellenére is már hét pont volt az Albacomp előnye, ezúttal Szekulovics mester intette magához játékosait. Gyorsan elhullajtottak a házigazdák 6 pontot, egyre zárkózott az ellen. Egyenlített a Falco, Csirics 18 pontnál járt. Hanga utolsó másodperc végén dobott dupláját érvénytelenítették, így döntelen lett a meccs fele.

Térfélcsere után a nyitányt láttuk viszont, kilenc ponttal megugrott a látogató, állva maradt a házigazda, bizony Bell hiányzott. Nem ment a játék (14. perc: 53-63), a dobások sorra kimaradtak, reméltük, Doyne triplája riadót fúj. Nem fújt, inkább eladott labdák hervasztottak, az albacomposok szerencséjére a Falco is hibázott a dobásokban. Tizennégy pontos hátrányban kezdődött a záróra, az Albacomp dobott tíz pontja finoman szólva is szerény volt. Nagy bravúr kellett a folytatáshoz a jól játszó vasi alakulat ellen.

Nem csökkent, sőt nőtt a hátrány, és a játék sem adott okot sok bizakodásra az első csatát illetően. De a hajrában aztán nagyon nekilendült az Albacomp, már csak négy pont volt a hátárny, és még hátravolt két és fél perc. Mi lesz itt? Két sportszerűtlent fújtak a Falcóra, egál, még 50 másodperc, majd felrobbant a csarnok, nyert a vendég.

Albacomp-Falco-Szova KC: 88-92 (28-31, 19-16, 10-24, 31-21)

Székesfehérvár, 2200 néző, vezette: Benczur, Hegedüs, Győrffy.

Albacomp: Simon 8/3, DOYNE 21/6, HANGA 18/3, Radovics 17, MORRISON 17, csere: Soós 3/3, Góbi 5, Keller, szakmai igazgató: Peter Stahl.

Falco: KÁLMÁN 20, Hudson 8, CSIRICS 25/6, Perincsics 8/3, HORVÁTH Z. 26, csere: Vrsaljko, Lakatos 5/3, Vida, Pankár, vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Kipontozódott: Góbi (33.), Radovics (40.).

Az eredmény alakulása: 4. perc: 5-14, 8. perc: 21-22, 13. perc: 34-32, 16. perc: 41-34, 23. perc: 49-56, 29. perc: 57-66, 33. perc: 60-75, 38. perc: 78-82.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!