Sport

2009.04.30. 02:29

Jégkorong vb: szinte biztos, hogy ausztrália a következő ellenfél

Székesfehérvár, Zürich - A kiesés elkerüléséért, a másik három csoport negyedikje ellen folytatja a küzdelmet a magyar jégkorong-válogatott az A-csoportos világbajnokságon.

Bobory Balázs

Szinte biztos, hogy pénteken 16.15-kor Ausztria lesz az ellenfele Pat Cortina együttesének a kiesési körben . Volt miért szomorkodni kedden, hiszen nemcsak az dőlt el, hogy a mieink csoport-utolsók lettek a fehéroroszok elleni gigászi csata után, hanem az is, hogy Németország is erre a sorsra jutott. Hogy ez miért bosszantó? A németek lesznek jövőre a házigazdái az A-csoportos vb-nek, így bármi történik, nem eshetnek ki az elitből... Ez azt jelenti, hogy ha nem Németország nyeri a kiesési kört, akkor a magyaroknak mindenképpen elsőként kell végezniük a négyes csoportban ahhoz, hogy megkapaszkodjanak...

Egyaránt örömet, de bánatot is jelentett a magyar válogatott Fehéroroszország ellen vívott mérkőzése. A piros-fehér-zöldek 3-1-re kaptak ki úgy, hogy bő öt perccel a lefújás előtt még döntetlen volt az állás, és a harmadik harmadban inkább a mieink előtt adódtak ordító ziccerek. A beloruszok viszont rutinos A-csoportosok , ennek megfelelően kihasználták a magyar csapat megingását, és behúzták az összecsapást.

Akad jó hír is Zürichből, hiszen nagy lökést adhat a 2014-es jégkorong-világbajnokság megrendezésére beadott magyar pályázatnak, hogy írásos garancia született arról: előreláthatólag 2013. szeptember 30-áig felépül Fehérváron az Alba Aréna. Warvasovszky Tihamér polgármester a magyar szövetséghez eljuttatott nyilatkozatában igazolja, hogy a legalább 7500 fő befogadására alkalmas rendezvénycsarnok időre elkészül. Az május 8-án dől el, hogy ki rendezi a 2014-es vb-t. Az eddig háromszor pályázó magyarok mellett a fehéroroszok, a lettek és az ukránok kandidálnak.

Keddi eredmények, A-csoport: Kanada-Szlovákia 7-3. A csoport végeredménye: 1. Kanada 9 pont, 2. Fehéroroszország 5, 3. Szlovákia 4, 4. Magyarország 0.

B-csoport: Franciaország-Németország 2-1. A csoport végeredménye: 1. Oroszország 9 pont, 2. Svájc 5, 3. Franciaország 3, 4. Németország 1.

A csoportok első három helyezettje a középdöntőbe, a negyedik a kiesési körbe jut.

Elégedettek a fehérváriak

Idősebb Ocskay Gábor, az Alba Volán 19 szakosztály-igazgatója: Úgy érzem, a magyar csapat eddig a maximumot nyújtotta a mérkőzéseken. A szurkolók szenzációsak és értenek a játékhoz, még akkor sem elégedetlenkedtek, amikor 9-0-ás vereséget szenvedett az együttes, sőt, több ezren éltették Kangyalékat negyven perccel a meccs után is.

Sofron István, aki az utolsó pillanatban maradt ki a keretből: Nagyon jól mennek a srácok a vb-n. A szlovákok ellen kis szerencsével lehetett volna pontot szerezni, Kanada ellen ez a realitás, a fehéroroszokat pedig legyőzhettük volna, csak a helyzetek kimaradtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!