Sport

2009.04.07. 02:29

Csalódott az újvárosi csapatkapitány

Dunaújváros - Fárasztó utazást követően vasárnap hazaérkezett a DF-Elco női vízilabdacsapata az oroszországi Csehovból, ahol óriási csatában 14-11-re alulmaradt a LEN Kupa döntőjében, a Shturm együttesével szemben.

Dunaújvárosi Hírlap

- Az összecsapás úgy alakult az elején, ahogy vártuk. Féltem az ellenfél védekezési taktikájától, ennek ellenére jól kezdtük a meccset. Sajnos sok gólt kaptunk, de a szünetig álltuk a sarat. A harmadik negyed elején Brávik Fruzsina szép gólja további lendületet adott a társaságnak. Végig a kezünkben volt az irányítás, de a záró játékrész végén közel sem fértünk az orosz kapuhoz.

- A küldöttség minden tagja bírálta a bírókat...

- Az ellenfélnél öt kiállítás volt. Kétszer büntetőnél, egyszer páros büntetéssel, és csupán két olyan alkalom volt, amikor valós emberelőnyben támadhattunk. Az itthoni mérkőzésen tízenkét ilyen lehetőségünk volt. Ez olyan hátrányt jelentett számunkra, mintha egy távolugrónak ötkilós cipőben kellene ugrani.

- Kik nyújtottak jó teljesítményt Csehovban?

- Primász Ágnes remekül játszott, mellette kellett volna legalább még egy ember, aki extra teljesítményt nyújt. Rajta kívül góljaiért Benkő Nórát lehet még dicsérni, valamint Brávik Fruzsinát, aki kiharcolt két büntetőt, és lőtt egy gólt az oroszok kapujába.

- Gondolom, nagy volt a csalódottság a lefújás után...

- Szomorúak voltak a lányok, hiszen nem az ezüstéremért utaztunk a visszavágóra. Én is úgy érzem, hogy valamit ott hagytunk, amit nem kellett volna. Szerettünk volna nyerni, de most lehetetlen volt.

- A kupasorozatnak azért volt pozitívuma is...

- Sokat fejlődtek a játékosaink, ami, remélem, a jövőben megmutatkozik majd. Saját bőrükön tapasztalhatták a test-test elleni játékot, ami a nemzetközi porondon lassan már alapeleme a játéknak.

- Sokan szurkoltak a csapatnak a főiskola előtti téren Dunaújvárosban. Mit szóltak ehhez a ényhez?

- Sok pozitív visszajelzést kaptunk. Ez nagy lépés előre a sportág szempontjából. Sajnáljuk, hogy nem tudtunk nagyobb örömet szerezni.

- Nincs sok idő a pihenésre, jön a bajnoki rájátszás...

- Nem szabad leengednünk, mert szerdán jön a Domino Honvéd elleni idegenbeli találkozó, ami tulajdonképpen tét nélküli, de utána az Egerrel csatázunk a bajnoki döntőbe kerülésért.Sajnáljuk, hogy most nem tudtunk örömet szerezni az újvárosi szurkolóknak... 

Brávik Fruzsa: - Nem lehetünk a teljesítménnyel elégedettek, hiszen alapvetően   megnyerhettük volna a LEN-kupát. Talán az itthoni mérkőzésen  kellett volna az egy gólos győzelmünknél nagyobb előnyt szerezni.  Most még csalódottak vagyunk, de pár nap múlva már biztosan tudunk  majd örülni ennek az ezüstéremnek is. A csapattársaimmal együtt nagyon bízom benne, hogy legközelebb,  talán már a következő szezonban  megnyerjük a BEK-et.,  vagy a LEN Kupát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!