Sport

2009.02.05. 03:29

Lehet még izgulni az Albacomp csapatáért

<b>Székesfehérvár</b> - Magabiztos sikert várt a publikum a Magyar Kupa meccs odavágóján. Ehelyett nyögvenyelős meccsen sok játékvezetői hiba közepette csak héttel nyert az Alba.

Silye Sándor

Nehezen, lassan gyülekeztek a nézők, ki tudja, mi volt az ok: a hétköznap vagy a késői kezdés, esetleg az, hogy nem bajnoki csatára készültek az együttesek?

- Kicsivel jobb teljesítményt és eredményt szeretnék, mint amilyen volt néhány hete a bajnokin. Dale nem játszik náluk, ez könnyíti hármas pozícióban a helyzetünket, Harrisonnak csak egy meccsét láttam, akkor nem arról győzött meg, hogy túl nagy figyelmet éredemel - mondta a kezdés előtt Peresztegi Nagy Ákos, a hazaiak mestere.

- A kupa más, mint a bajnoki találkozó, egy-egy mérkőzésen mindenkinek lehet esélye. A miénket az jelentheti, ha meg tudjuk állítani az Albacomp gyors indításait, és felállt védelem elleni támadójátékra késztetjük őket. A továbbjutást illetően ellenfe-lünk az esélyesebb, de mi is szeretnénk a legjobb 8 közé kerülni - vélte a kecskemétiek kispadján Zsoldos András vezetőedző.

A házigazdáknál Keller Ákos le sem tudott vetkőzni lázas betegsége miatt, Soós játékát pedig nem feltétlenül akarta még erőltetni a hazaiak szakvezetője, mint mondta, csak végszükség esetén küldi a pályára. A kezdésre persze sokan összejöttek, ha nem is annyian, mint egy fontos bajnokin, de így is szép számmal buzdíthatták csapatukat, Fejér legjobb együttesét, ennek közlésekor nagy tapsot kapott az év legjobb megyei edzője, Peresztegi Nagy Ákos is. Horváth két villanása négy pontot ért, erre csak három volt a válasz. Tüzeltek a legények tisztességgel, a Kecskemét a 4. percben hibázott először. A 6. percben egyenlített először az Albacomp (14-14), de a lépéselőny továbbra is a szinte mindent bedobó vendégeknél volt, időt is kellett kérnie Peresztegi Nagy Ákosnak.

- A védekezésre hívtam fel a figyelmet, a meccs előtt is azt tartottam kulcsfontosságúnak - így a vezetőedző.

Bell a 8. percben talált be először, aztán Pálláék hazai pályát fújtak a - Kecskemétnek. A 14. percben először átvette a vezetést az Alba, majd 4 pont hátránynál már az ellenfél edzője kért időt. Jó és fordulatos volt az összecsapás, mert Horváth triplájával már ott volt az előny. Kár, hogy sok büntetőt hibáztak az albacomposok, különben a jól megharcolt 11 pontnál is nagyobb lehetett volna a különbség a szünetre.

Térfélcsere után is először a látogató köszönt be, de ezt követően fej fej mellett haladtak a játszók, a hazaiaknak bár lett volna lehetőségük, de nem tudtak ellépni vendégeiktől, időt is kért nagy mérgében Peresztegi Nagy Ákos, mert két percig csak dobtak, de nem találtak játékosai. Közben a sporik két blokkolt dobást is megadtak a Kecskemétnek, forrongott a csarnok, ötre csökkent a vezetés nagysága. Védekezési hibák miatt Danielson két triplát is dobhatott, így csökkent a hazai csapat előnye. Aztán két gyors tripla volt a záróra nyitánya, de megint a kapkodás csökkentette az albás örömöt.

Kiegyenlített játék közepette teltek el a percek, az albacomposok 5-9 pont között vezettek, s ez utóbbi volt az utolsó 3 perc kezdetén is, ami viszont nem megnyugtató a visszavágó előtt. Jó volt a Hirös-alakulat, a szokottnál gyengébb az Albacomp, nehéz és reméljük nem szomorú vasárnap vár majd rájuk Kecskeméten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!