Soponya

2014.02.04. 19:05

Dalos válogató - Sok tehetséges fiatalt értékelt a zsűri

Soponya - Hagyománya van már a megyei népdaléneklési versenynek, melynek egyik előválogatója zajlott a megújult közösségi házban.

Miskei Anita

Hollósi Lászlóné, az iskola igazgatója, majd a polgármester üdvözölte a résztvevőket.

- A népdalok sosem mennek ki a divatból - hangsúlyozta Béndek József megnyitó beszédében köszöntve az ifjú versenyzőket, felkészítőiket, a zsűrit, akik a népdallal való foglalkozást értéknek tekintik, s az ilyen rendezvényeken gazdagodásként élik meg a népi kultúrával való ünnepi találkozást.

Az előválogatóra 14 produkció nevezett, közel 50 kisgyermek érkezett Abáról, Lajoskomáromból, Dégről, Sárszentmiklósról és a házigazda soponyai iskolából is volt nevező. Akadtak a zsűri számára ismert arcok, akik rendszeres résztvevői a versenynek, s bizonyították, képességük gyarapodott. A zsűri tagja volt Juhász Zsófia népzenész, a Fejér Megyei Művelődési Központ igazgatója, Enyedi Ágnes népdalénekes, népzene-pedagógus, Varró János népzenész, a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola tanára. A fellépők közül a következő produkciók jutottak tovább: a soponyai Kenderike csoport, a lajoskomáromi Horváth Antal, a dégi Ibolya duó, a lajoskomáromi Császár József, a Sárszentmiklósról érkezett Diószegi Erika-Krausz Kasszandra Bianka, valamint a Tücsökmadár, a lajoskomáromi Decmann Ella, a sárszentmiklósi Csalogányok, továbbá az abai Ördögtérgye énekegyüttes és a Kicevice citeracsoport.

 

Ezek is érdekelhetik