SÉTA

2017.04.12. 15:50

Új jövevény érkezett

Amikor megtudtam a hírt, hogy újabb öcsém lesz a másik három testvérem mellé, megörültem, mert egyébként sosem gondoltam volna bele, hogy mi volna, ha nekem is lenne egy babaméretű kistesóm.

Fejér Megyei Hírlap

Az ember életét nagyon meg tudja változtatni egy egyéves mosolybomba, és itt nem csak az éjszakák hosszáról beszélek. Először nagyon féltem megfogni, hihetetlenül könnyűnek és törékenynek éreztem. De ahogy teltek a napok, hetek, hónapok, ő növekedett, s hamar szembe kellett néznem azzal a ténnyel, hogy eléri az ajtókilincsemet. Ez egy dolgot jelentett, hogy ha ő azt mondja, jó reggelt, akkor fél hét van - és hétvégén ugyanolyan nehéz felkelni fél hétkor, mint hétköznap. Habár az ajtón be tud szökni, de vigyázni magára még nem, ilyenkor jön egy erős és teljes mértékben "megbízható" felmentő "sereg".

A gyermekfelügyeletnek megvannak a maga nehézségei, ilyen például az, mikor a "nem értjük egymást" probléma áll fent. Egy babának nem tudod megmondani, hogy a kavics nem tesz jót a beleknek, sem azt, hogy te nem azért adsz neki csokit, hogy később
a földre dobja. Viszont, amikor minden klappol és megérteted magad vele, akkor még jól is szórakozhatsz.

A babák alvásának különös velejárói vannak. Az egyik a cukiság: köztudottan a babák irtó aranyosan alszanak, és ki akarná ilyenkor felkelteni őket. Persze emellé az a képesség is jár, hogy mikor szunyókálnak, minden tetted és cselekedeted tízszer hangosabb az átlagosnál. Például, amikor te csak egy pohár vizet szeretnél inni és csak a pohár kivétele olyan hanggal jár, mintha egy teherautó átmenne a lakáson... Kétszer! Emellett a víz engedése a csapból egy vízesés csobogó hangjával jelent egyet. A babák közismerten szeretnek veszélyesen élni. Nagyon imádják lehúzni az asztalról a tányérokat és az asztalterítőt, vagy csak simán a konnektorral szeretnének játszani, ami azért őszintén megvallva, annyira nem egészséges.

Ezeket érdemes általában megelőzni. Viszont ez nem olyan egyszerű, ha egy baba választhat a kisautó, a labda, a plüssmackó a babarágóka és a konnektor között, egyértelműen a konnektor mellett dönt. Ezért érdemes vele elhitetni, hogy van jobb dolog is, mint a 220. Meg kell neki mutatnod, hogy egy maci lehet repülő, labda vagy akivel eltársaloghatsz. Ez működik általában a babáknál, de nálunk szóba se jöhet. A sajátos módszerem az, hogy csak egy számológépet kell neki adni, és eltelefonálgat vele, mint valami üzletember, akár fél óráig is. Így a végére mindketten túl szoktuk élni egymást, és még jól is szórakoztunk.

Egy baba mindenféleképpen vidámságot hoz magával, és fel tud dobni nagyon sokszor, ha rossz kedvedben vagy. Ja! És még cuki is.

Sereg Dávid 11.E

Széchenyi szakgimnázium,

Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!