SÉTA

2017.05.03. 16:40

Falunapok voltak Iszkaszentgyörgyön

Nemrég volt György-nap, ami azt jelenti, hogy a falunap volt Iszkaszentgyörgyön, mivel a falu védőszentje Szent György lovag. A látogatókat, mint minden évben, rendezvények színes felhozatala várta.

SÉTA

A falunap a szokásokhoz híven, a György-naphoz legközelebbi hétvégén (április 22-23.) került megrendezésre. Az események központi helye az iszkaszentgyörgyi Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastély volt. Szombaton, délelőtt főzőverseny, veterán autós, motoros találkozó gyönyörű járművekkel, majd délután Szentgyörgyi Sólymok Hagyományőrző Íjász Egyesület lélegzetelállító bemutatója.

A gyermekeket játékok és bábszínházak várták, sok különféle előadással a Művelődési Házban, és végül a szokásos esti bál fogadta
az érkezőket.

Vasárnap szentmise a templomban, imádság a grófi kriptában, majd zárásként a Szent György néptánccsoport és a testvértelepülésről, Gyaluról érkezett néptánccsoportok pompás fellépése volt látható. Ezek mellett vásárok és különféle sportesemények várták a látogatókat.

Ha valakinek nem tetszettek volna az aktuális programok, azok sem búslakodtak, mivel elmehettek az erdőbe túrázni. Én még csak pozitív véleményeket hallottam az idelátogató családoktól, hiszen mindenki megtalálta a maga ízlésének megfelelő programokat.

Száller Dániel 9.D

Széchenyi szakgimnázium,

Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!