SÉTA

2016.11.29. 18:35

Nikolett: kistestvérünk született

Édesapám és édesanyám bejelentette, hogy lesz egy negyedik gyerek nálunk a családban.

Őszintén szólva, nem nagyon számítottunk még egy testvérre, mert az öcsém is 14 éves. Eleinte nem is igazán tudtam mit kezdeni a hírrel, de egy idő után hozzászoktunk valamennyien a gondolathoz, hogy lesz még egy jövevény

Az elején nem nagyon volt változás. Először anyu hasa egy kicsit megnőtt, gyakran volt hányingere. Később egyre nagyobb étvágya lett, és a rosszullétei is elmúltak. Ahogy teltek a hetek, kezdtem megbarátkozni a gondolattal, hogy kistestvérem fog születni. Anya pocakja egyre nagyobb lett, és a baba is mocorgott már. Kiderült, hogy húgom lesz, aminek a szüleim nagyon örültek, mert ugye mi hárman fiúk azért föl-föladtuk a leckét .

A képen az írás szerzője látható a pici Nikolettel és öccsével
Fotó: A szerző

Teltek a hetek és a hónapok, és anyukám hasa hatalmasra nőtt. Nehezen bírta a lépcsőzést, és egyre fáradékonyabb volt. Nekem is többet kellet segíteni, de nem bántam, mert akkor már nagyon vártam a kistestvérem érkezését. Egy hétfői reggelen aztán megszületett Nikolett, a kishúgom. Elsőre nagyon kicsinek és törékenynek tűnt, sokáig megfogni sem mertem. Azóta már lassan kéthónapos, néha kicsit hisztis, de olyan aranyos!

Az idén sok minden történt náluk, köztük az a fontos dolog is, hogy egy családi házba költöztünk. A számos fontos esemény közül viszont a húgom érkezésének örültem a legjobban.

Pintér Norbert 10.f

Széchenyi szakgimnázium

Székesfehérvár

Címkék#SÉTA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!