SÉTA

2012.08.24. 09:39

Áll a bál

Tegnap megkezdődött a régen várt 7. SÉTA tábor.

feol.hu

A szervezők az eddigi évek gyakorlata ellenére nem valamelyik nagy tavunk partját, hanem a kislődi Sobri Jóska Kalandparkot választották helyszínül. A délelőtti regisztrációs órák gyorsan teltek, szinte azonnal ismeretségek, barátságok köttettek. Ebéd után két előadást hallgathattak meg a résztvevők; egy ambiciózus fiatal filmes Rozmán László Riportfilmjét mutatta be, majd a tipográfia rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket Németh András. A szellemi pallérozás után testedzés következett, a 2 órás szabadprogram alatt a park megtelt ide-oda futkosó, fürdőző és jókedvüknek kiabálással hangot adó táborozókkal, akik életkorukat meghazudtolva ugyanolyan lelkesedéssel csúsztak le a felfújható gumicsúszdán, mint ahogy fejest ugrottak a tóba.

A délután során egy kis illemtani leckét tartott Gacza Roland, ami jó szolgálatot tehet a továbbiakban riportok, interjúk készítésénél. Az este legizgalmasabb programja kétség kívül a megyék közti vetélkedő volt. Az újságírással kapcsolatos, játékos feladatokból Veszprém megye szülöttei kerültek ki győztesen, alig o,2 ponttal megelőzve Fejér megye ifjú újságíróit. A játék izgalmait az ország tortájának kistestvérének elfogyasztásával heverték ki a játékosok. Az este további része kisebb-nagyobb csoportokra bontódva, beszélgetéssel játékkal telt. Az egész napos „megpróbáltatások” után végül nagy nehezen ágyba került a csapat, hogy kipihenje magát a második, hasonlóan izgalom és eseménydús napra.

Kelemen Zsófia Zsuzsanna

Teleki Blanka Gimnázium, Székesfehérvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!