SÉTA

2011.08.25. 11:17

Sikerman - beszélgetés Kis Gergővel

Komótosan sétálgattunk a Balaton part felé, amikor feltűnt rózsaszín ingben egy sármos, fiatal, középmagas férfi. Persze csak a SÉTA- hajón tudtuk meg, hogy ő nem más, mint Kis Gergő, egyszeres világbajnoki bronzérmes és többszörös országos úszóbajnok. Amikor ott ültem Gergővel szemben, úgy éreztem magam, mintha régi ismerősök lennénk. Rendkívül közvetlen, vidám, humoros fiú.

feol.hu

„Először fociztam, de aztán elkezdett fájni a térdem, akkor mondta az edzőm, hogy vagy úszom, vagy pedig befejezem a focit. Így kezdődött minden.”
Gyerekkori emlékei közt leginkább az első úszás volt a legkülönösebb: „Tapolcán születtem, unokatestvéreimmel, keresztapámmal, keresztanyámmal mentünk el úszni. Én minden előzetes nélkül beleugrottam  a vízbe. Keresztanyám megkérdezte édesanyámat, hogy Gergő ugye tud úszni? A válasz persze nem volt, én pedig már ott lubickoltam a vízben. „
Gergő még nem tervez hosszú távra: „Jövőre londoni olimpia. Edzek, hogy minél jobb legyek, utána mi lesz, azt majd meglátjuk, az biztos, hogy van még egy 2-3 évem, amíg versenyképes leszek, de utána el kell gondolkodnom azon, hogy úszok-e tovább ”
„Ajka városa ideális, nem éri meg felmenni Budapestre csak azért, hogy pár tízezerrel többet keressek, a helyhez és az edzőhöz való hűség nekem mindennél többet ér.”
Gergő véleménye szerint a csapatsport leginkább szórakoztató ipar. „Egy úszóversenyre sosem mész be sörrel a kezedben, viszont mozgóhajóból egy focimeccsen mindenkinek minimum szotyi van a szájában.”
A fiú végül azt is elárulta, a sosem tudna kiugrani, retteg tőle. „Komolyan, ha beleesnék, én lennék az első, akit ki kellene menteni.”
Összenéztem a mellettem lévővel, és eltöprengtem azon, vajon tényleg a többszörös úszóbajnok hangja volt-e ez. 
 

Fehér Emma
Szombathely
Bolyai gimnázium

A cikk a Pannon Lapok Társasága Séta táborában készült.

További képek, információk a Facebookon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!