Agárdi Anita

2019.11.14. 07:00

Újabb rendhagyó óra a gimi történetében

Mint arról korábban olvashattak az újságban, iskolánkban tartottak már rendhagyó irodalom, történelem és most ének órát is, amin szerencsére én is részt vehettem az osztályommal.

Móri Táncsics Mihály Gimnázium

Vendégeink Temesi Berci és Tornóczky Feri voltak, akik meséltek nekünk arról, hogyan ismerkedtek meg a zenével. Itt megtudhattuk, Feri apukája is gitártanár, így sosem állt távol tőle ez a műfaj, Berci viszont csak 17 éves korában találkozott először gitárral. Azóta is ebben a szakmában dolgoznak. Előadásaikkal próbálják felhívni a fiatalok figyelmét a zene fontosságára, illetve arra, hogy nem csak a mai modern zenék a meghatározók. Bemutatták a könnyűzene főbb korszakait, azok lépcsőfokait és fejlődését. Egy népdal átdolgozást is elhoztak nekünk, nem volt hegedű, nagybőgő vagy cimbalom kíséret, csak két gitár, mégis mindenki rögtön tudta, melyik dalról van szó. Bíztattak bennünket, hogyha kedvet kaptunk a zenéléshez, vágjunk bele, hiszen sok gyakorlással bármi elérhető, és az, hogy mikor válhatunk ezzel tehetségessé, nem kortól függ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!