Sárosd

2016.06.12. 12:48

Sárosd: megyei polgárőrnap, kitüntetésekkel

Sárosd – A tizenhetedik Fejér megyei polgárőrnapot az általános iskolánál rendezte meg szombaton a megyei szövetség, az önkormányzat és a helyi polgárőr szervezet. Az ünnepen kitüntetéseket adtak át.

V. Varga József

A huszonöt éves polgárőrség léte, tevékenysége sikertörténet hazánkban – emelte ki lapunk kérdésére Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. A bűnmegelőzésben, szoros együttműködéssel a rendőrséggel és az önkormányzatokkal, illetve a társadalmi, lakossági elfogadottságát tekintve. Fejérben száz (!) polgárőr szervezet működik, több ezer polgárőrrel, kivételes rekord mindez – húzta alá Cseh István, a megyei szövetség elnöke.

A közösségerősítés a barátság és a szórakozás jegyében telt, finom ételek csábítottak, bemutatók zajlottak, kulturális produkciók sorjáztak.

Az ünnepen kitüntetéseket és elismeréseket adott át Túrós András, Varga Péter rendőr dandártábornok, megyei főkapitány és Cseh István. A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatával tüntették ki Kovács Zsolt alezredest, rendőrségi főtanácsost, Székesfehérvár rendőrkapitányát, Dunkl Gergelyt, Sárosd polgármesterét és Kovács Tibor Orbánt, a Sárosdi Polgárőr Egyesület elnökét. Az érdemkereszt ezüst fokozatát vehette át Nagy István, a Skorpió tűzoltó egyesület tagja, bronz fokozatát Németh József zichyújfalui, Törő László pátkai és Pásztor Kálmán gyúrói polgárőr (alapító tag). Rendőrségi tárgyjutalmat kapott Pató Ferenc, a Bicskei Kertvárosi Polgárőrség elnöke és Imre Ferenc, a sárosdi polgárőrség titkára. Az Év polgárőre címmel tüntették ki Bozori Imre rendőr főtörzsőrmestert, Fábián Antal r. törzsőrmestert, Pánczél Vilmos c. r. törzszászlóst, Nyirádi Zoltán c. r. főtörzszászlóst és Krista Teodórát, a Mezőszentgyörgyi Polgárőr Egyesület ifjú polgárőrét. Tárgyjutalmat vett át Skutainé Fábián Edit, a sárosdi polgárőrség tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!