Sárkeresztúr

2017.07.02. 17:43

Kicsik és nagyok együtt szedték a levendulát Sárkeresztúron

Sárkeresztúr – Először rendeztek a településen levendulafesztivált, és nagyon úgy tűnik, a rendezvényből hagyomány válik majd.

Szanyi-Nagy Judit

Július első hétvégéjén rendezték meg Sárkeresztúron az első Szedd Magad Levendulaszüretet. A Dózsa György úti levendulás kertbe bárki ellátogathatott, csupán a szüretelőzsákot kellett megvenni, s utána mindenki annyi levendulát szedhetett, amennyi a „zsákjába” fért. A szervezők a papírzacskó mellé még ollót is biztosítottak a látogatóknak, akik nem csak a településről érkeztek, sőt: voltak velencei, székesfehérvári és szabadhídvégi érdeklődők is, Kisszékelyről pedig külön busszal érkeztek a szüretre – tudtuk meg Nagy Dezső Béla kertészeti szaktanácsadótól.

A lila mező mellett pedig levendulás termékeket árultak a Sárkeresztúri Hangyák, többek között kis zsákot, kosarat vagy olyan sprayt, melyet testpermetként, légfrissítőként vagy fürdővízhez is használni lehet. Az érdeklődők még kézműves foglalkozásokat is megcsodálhattak, így levendulabuzogány-készítést vagy kosárfonást is.

Családok is érkeztek a sárkeresztúri levendulaszüretre Fotó: Szanyi-Nagy Judit

– Az eső miatt nem indult szépen az első nap, de szerencsére csakhamar megjelentek a helyszínen az emberek, állandóan volt valaki a levendulamezőn – értékelte a rendezvényt a kertész.

Aki lemaradt volna a „szedd magad” jellegű rendezvényről, ne csüggedjen: a látványban július 3-ától, hétfőtől nagyjából egy héten át még gyönyörködhetnek az erre vágyók Sárkeresztúron, a Fő utca (polgármesteri hivatal) felől közelítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!