Sárbogárd

2017.05.24. 05:46

Kálnay Adél, kétszer – A közvetítőn, mint egy finom szűrőpapíron, jön át a valóság

Sárbogárd – „Amikor leülök írni, nem tudom, hogy megtörténik-e a csoda...” – mondja magáról Kálnay Adél. Ózd a múltja, Dunaújváros a jelene, s egy apró falu, Hegymagas – ha úgy hozza a sors – a jövője.

V. Varga József

Kálnay Adél József Attila-díjas költővel, íróval hétfőn délután két alkalommal is találkozhattak a sárbogárdiak. A Madarász József Városi Könyvtárban először az Embermesék, tündérmesék című „együttolvasós” meseregényének bemutatóján, melyen főként általános iskolásokkal együtt merült el a mai mesék világában. Másodjára pedig Endrei Judit közönségtalálkozóján, a Kor-határtalanul „50 pluszosai” randevújának beszélgetőtársaként, moderátoraként.

Kálnay Adél József Attila-díjas költő, író

Fotó: V. Varga József

 

A mesék olyan világba röpítenek, ami telis tele van titkokkal, izgalommal – fogalmazta meg a szerző. S amikor a valóság és a mesevilág összekapcsolódik, létrejön a csoda. Történeteivel ezt a kapcsolódást igyekszik segíteni, gyermek és felnőtt örömére egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!