Sárbogárd

2014.08.14. 13:50

Bormustra és virágos porták

Nagylók - Szükségünk van az ünnepekre, amikor egy kicsit mindenki fellélegezhet és feltöltődhet energiával. Az idei Lóki napokon is a szórakozás, a kikapcsolódás jutott főszerephez.

V. Varga József

Roszkopf Nóra, a színpadi produkciók műsorközlője foglalta össze a Fejér Megyei Hírlapnak a két és fél nap történéseit. Címszavakban sem semmi: koncertek, sport, főzőcske, ének, zene, tánc, borok és virágok. Lássuk hát a programot, a fellépőket: Shadows 64 Memorial Band, Kárpátia, utcák focibajnoksága, szelíd motorosok, kempo, kutyás bemutató, hőlégballonozás, Dream Girls, Hien, diszkó, Békési Kocsor Irén, népdalkörök, bakakórus, Boglya citerazenekar, Nagy Imola, Szöszölő, Üdítők, Varga Viktória, Pyrgos, Kéri György, Tóth Szilárd, Erős Testvérek, Dred & Doris, Farkas Jenser Balázs

Gazdára találtak a Virágos Nagylókért környezetszépítési verseny díjai. Gondosan ápolt, szép, harmonikus kert: Balogh Bence és családja, Szabó-Bakos Károly és felesége, Hegedűs Zsolt és családja, Pintér Józsefné, Killer Lajos és felesége. Virágos, szép porta: Takács Lászlóné és családja, Reiter József és felesége, Dömötör Józsefné.

Készül a krumplis lángos. Elöl Roszkopf Melinda (b), Takácsné Eta és Puháné Éva, hátul Felnerné Magdi és Takácsné Magdi

A borversenyre 6 település (Nagylók, Rétszilas, Sárbogárd, Szabadhídvég, Székesfehérvár, Szilágysámson) 24 termelőjétől összesen 43 minta (39 szőlőbor, 2-2 meggy- és málnabor) érkezett. A zsűri a felhozatalt 4 arany-, 19 ezüst- és 14 bronzminősítéssel jutalmazta. A mustra legjobb bora címet a sárbogárdi Fésű Béla kapta vegyes fehér boráért, Nagylók legjobb bora Bakonyi Árpád zalagyöngye-chardonnay nedűje lett.

A konyhasátornál a két Magdi irányításával serénykedtek a népdakörös asszonyok, a két főszakács, Takács Lászlóné és Felner Róbertné éppen a krumplis lángost nyújtotta. A faluebédre szánt babgulyás két ötven literes üstben lobogott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!