Programajánló

2022.04.13. 13:00

Medvehagyma fesztivál lesz Soponyán

Ha nehezen is, de megérkezett a tavasz, melynek egyik legillatosabb és legsokoldalúbban felhasználható erdei gyógy- és fűszernövénye a medvehagyma. Megjelenését fesztivállal ünneplik a Sárvíz-völgye Ökoturisztikai Központban.

S. Töttő Rita

Első alkalommal rendezi meg a Vadex Mezőföldi Zrt. a Medvehagyma Fesztivált Soponyán. A húsvéti hosszú hétvége szombatján, azaz április 16-án nyílik remek alkalom ennek a különleges és ízletes gyógy- és fűszernövénynek a megismerésére. Nem csak kóstolni, de szakavatott vezetéssel termőhelyeinek nyomába is eredhetünk. Lencsés Rita gyógynövény szakértő vezeti az érdeklődőket a környező erdők mélyére. De lesz sok egyéb családi program is a természet lágy ölén, ugyanis egész napra lefoglalja a látogatókat a fesztivál: a zenei blokkot a Paulina mellett Kardos-Horváth János erősíti a Kaukázusból és itt lesz a Kákics Zenekar is. A gasztro- és kézműves vásár mellett gyermekprogramokkal is készül a szervező: éllati jó bemutatót tart a Budakeszi Vadaspark, bábszínházi előadást a Kisvirág Bábszínház. Játszóház, kézműves foglalkozások, aszfaltrajzverseny és  gyermektűzoltóság foglalja le a legkisebbeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!