Sportmajális

2022.04.30. 17:00

Forgalomkorlátozás lesz vasárnap Fehérváron

FMH

A Sportmajális miatt vasárnap reggel 5.30 és 24 óra között teljes szélességben lezárják Székesfehérváron a Csíkvári utat a Hosszúsétatér vonalában található kijelölt gyalogátkelőhely után a Mol Aréna Sóstó melletti parkoló bejáratáig. Ugyancsak lezárják a Serényi utcát a Homoksor felől, az állatkórház bejárója után. A sportolók és sportegyesületek nagyszabású felvonulása 8.45 és 10 óra között tart, a menet a János vitéz parkból, a Petőfi-szobor előtti térről indul, majd a Palotai út – Széchenyi út – Csíkvári út útvonalon halad az arénáig. Emiatt a Palotai út és a Széchenyi út városból kivezető oldalán időszakos lezárások lesznek, a Horvát István utcai csomópontban ideiglenesen korlátozzák a keresztirányú forgalmat. A Csíkvári út lezárt szakaszán mindkét forgalmi sávot elfoglalják a résztvevők. A felvonulás rendőri biztosítás mellett zajlik, a rendőrség szakaszosan lezárja, majd az utolsó felvonulók elhaladása után folyamatosan felszabadítja az érintett útvonalat.

A 11-es, a 40-es és a 41-es jelzésű helyi autóbuszjáratok május 1-jén üzemkezdettől üzemzárásig terelőútvonalon járnak. Ezek a járatok mindkét irányban a Csíkvári út – Homoksok – Batthyány utca terelőútvonalon közlekednek. A kimaradó Stadion megállóhely helyett ideiglenes megállót jelölnek ki a Homoksoron. A városból kifelé közlekedő autóbuszok számára a Homoksor 45–46. számú ház előtt, míg a városközpont irányába közlekedő buszok számára a Homoksor és a Serényi utca csatalakozása előtt. A városközpont irányában lévő Segesvári utca elnevezésű megállóhelyet ideiglenesen a Szent Kristóf-templom (Batthyány u. 4.) elé helyezik át.  

A szervezők kérik, s egyben köszönik a közlekedők megértését és türelmét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!